SEGRE

FOCS PREVENCIÓ

Arranca la campanya forestal amb 40 hectàrees calcinades al juny

La Generalitat demana no abaixar la guàrdia a causa de l’abundant vegetació || Sindicats alerten que no s’està preparat per a un gran incendi per falta de mitjans

Un moment de la presentació de la campanya ahir a Bellaterra.

Un moment de la presentació de la campanya ahir a Bellaterra.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya va presentar ahir la campanya forestal d’estiu que, segons el conseller d’Interior, Manel Buch, s’ha demorat per l’aplicació de l’article 155. “Enfoquem la campanya com podem, però hem de treballar molt intensament per intentar recuperar-nos com més aviat millor”, va assegurar Buch, que ahir va presentar a Bellaterra el dispositiu amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà. A les comarques de Lleida, els focs ja han arrasat aquest mes prop de quaranta hectàrees. El foc més important va ser el de dimecres entre Belianes i Bellpuig, al terme de Sant Martí de Riucorb, que va calcinar 27,4 hectàrees de camps de blat que encara no havien estat segats.

Els dos consellers també van remarcar que “les pluges d’aquesta primavera han ajudat a afrontar un inici d’estiu bo pel que fa a incendis, però aquesta vegetació verda, a meitat o finals d’estiu, pot ser un gran combustible”.

L’any passat es van calcinar unes 914 hectàrees a les comarques de Lleida i l’incendi més gran es va registrar a la Val d’Aran, on van cremar 432 hectàrees de pastures al gener. Els Bombers disposen de trenta-set mitjans aeris (vint-i-cinc helicòpters i dotze avions),

Per la seua part, els sindicats de bombers van criticar la mala planificació i van alertar que “el cos no està preparat per fer front a un gran incendi forestal”. Antonio del Río, portaveu d’UGT a Bombers, va explicar que “no disposem d’efectius ni de prou vehicles i els Bombers es tornaran a col·lapsar si hi ha un gran incendi forestal”.

Inspeccions en establiments de pirotècnia La Guàrdia Civil fa aquesta setmana a Lleida inspeccions en establiments permanents i temporals dedicats a la venda al públic de pirotècnia d’ús particular. Durant la campanya de l’any passat es van efectuar un total de 103 inspeccions a la província. A més, també s’imparteixen xarrades a escolars amb l’objectiu d’aconsellar-los sobre l’ús, maneig i prevenció d’accidents amb els petards.

Un moment de la presentació de la campanya ahir a Bellaterra.

Un moment de la presentació de la campanya ahir a Bellaterra.BOMBERS

tracking