SEGRE

REGULACIÓ ZONES DE LLEURE

Camarasa regula els usos i la zona de bany de l'àrea recreativa del riu

Una vigilant per a l’estiu inicia avui els serveis i obre el xiringuito del parc

Imatge d’arxiu de l’any passat del vigilant del riu.

Imatge d’arxiu de l’any passat del vigilant del riu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Regular els usos i la zona de bany, l’accés de vehicles i la contaminació acústica del parc Maria Rúbies de Camarasa, l’àrea recreativa a la zona del riu, coneguda com la Platgeta, són els motius pels quals l’ajuntament ha elaborat una ordenança municipal per augmentar la seguretat a la zona. Precisament, es tracta d’una àrea que no està habilitada per al bany i que no compta amb mesures de seguretat, encara que s’omple de banyistes tots els estius, especialment durant els caps de setmana. Així ho va confirmar l’alcaldessa, Elisabet Lizaso, que va apuntar que la regulació contempla la delimitació específica de zones de bany, una àrea per a pícnic, la prohibició d’aparcar al camí d’accés, d’acampar i les pernoctacions en autocaravanes, a més de l’obligació de portar els gossos lligats o recollir les escombraries.

“Aquesta setmana instal·larem plafons informatius amb la normativa d’ús d’aquest espai”, va afirmar. Per al consistori, l’objectiu és fomentar un turisme més sostenible i la possibilitat d’oferir més serveis. En aquest sentit, està previst que avui una vigilant iniciï els seus serveis, que s’allargaran tots els caps de setmana del mes de juliol, des de mig matí fins a la tarda. Durant l’agost hi serà cada dia de la setmana, perquè l’afluència de banyistes també es duplica. Lizaso va recordar que les funcions del vigilant, amb coneixements de salvament, se centren a vetllar per la seguretat dels banyistes, avisar en cas d’emergència i advertir de la perillositat de banyar-se al riu.

L’ordenança preveu sancions encara que “de moment només s’informarà”, va assenyalar Lizaso. Durant els últims quatre anys no s’ha registrat cap mort per ofegament en aquest enclavament, i això també es deu a les mesures de seguretat. A la dècada anterior se’n van registrar nou.

tracking