SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Els Pallars volen comercialitzar la carn de caça a la comarca

Estudi per poder explotar econòmicament el sector cinegètic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lobby empresarial i institucional Pallars Actiu ha encarregat un estudi per comercialitzar la carn de caça al Jussà i el Sobirà, al considerar que el sector cinegètic “genera un producte sense repercussió econòmica al territori”, segons va explicar el gerent de l’entitat, Josep Maria Tarrat. Als dos Pallars, les espècies cinegètiques són el senglar, el cérvol, el cabirol i la daina, i “els caçadors es desfan d’aquestes peces”, segons afirma Tarrat. Aquesta iniciativa està d’acord amb el decret que prepara la Generalitat per afavorir la comercialització de la carn de caça.

L’objectiu d’aquest estudi és indentificar oportunitats de mercat perquè aquesta carn es pugui tractar amb totes les garanties i vendre-la als restaurants i carnisseries dels Pallars. Tarrat va apuntar que cap escorxador de les dos comarques ho fa i que el més proper és el de Mataró. Va assegurar que aquesta iniciativa pot “generar ocupació, ajudar a fixar la gent el territori i promocionar un producte autòcton”.

La posada en marxa d’aquest estudi es va anunciar a la junta de Pallars Actiu de dijous, on es va explicar que s’oferirà als emprenedors i empresaris un servei d’assessorament en col·laboració amb l’àrea de Promoció econòmica del consell del Sobirà. Així mateix, el lobby continua treballant en el projecte per construir una malteria per a cervesa (com va avançar SEGRE), que estarà redactat aquest any i després buscaran inversors.

tracking