SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Mor ofegat un nen de sis anys quan es banyava a les piscines municipals de Tàrrega

El succés va ser ahir a la tarda i els sanitaris van intentar reanimar-lo sense èxit durant 45 minuts || El consistori va suspendre els actes de Sant Joan, avui no obrirà la instal·lació i decreta dos dies de dol

Els sanitaris a l'intentar reanimar el petit.

Mor ofegat un nen de sis anys quan es banyava a les piscines municipals de TàrregaX. Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nen de sis anys de Tàrrega va morir ofegat ahir a la tarda a les piscines municipals de la capital de l’Urgell. L’ajuntament va anunciar la defunció i va suspendre dels actes de Sant Joan en senyal de dol. El mort és T.S.B., de nacionalitat espanyola. El succés va tenir lloc al voltant de les 18.30 hores quan, per causes que es desconeixen i que s’investiguen, el nen va ser trobat inconscient dins de l’aigua.

Malgrat que usuaris i els socorristes van poder treure’l ràpidament de l’aigua i practicar-li la reanimació cardiopulmonar, no van poder salvar-li la vida. El petit va patir una parada cardiorespiratòria.

Sanitaris i socorristes li van practicar sense èxit la reanimació cardiopulmonar

Fins a les piscines es van desplaçar tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, patrulles de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. El SEM va rebre l’avís a les 18.43 hores i quan va arribar al lloc dels fets, el petit ja era fora de l’aigua. Van intentar reanimar-lo durant quaranta-cinc minuts sense èxit. Cap a les 19.30 hores van confirmar la mort del petit.

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, que també va anar a les piscines, va explicar que “el petit anava acompanyat de germans, entre els quals un que és major d’edat”. Perelló va expressar a la família, d’origen subsaharià, el profund dolor i consternació per aquesta mort. “Tota la ciutat està molt afectada i commocionada per aquest tristíssim succés”, va manifestar la primera edil.

El consistori ha decretat dos dies de dol oficial i les piscines tampoc obriran avui. L’ajuntament de Tàrrega també va instar la investigació policial per aclarir els fets.

Per la seua banda, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació. El cos del menor va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal de Lleida per practicar-li la corresponent autòpsia, que revelarà les causes exactes de la defunció.

Quatre lleidatans van morir l’any passat per ofegament Un total de quaranta-quatre persones van perdre la vida per ofegaments l’any passat a Catalunya, catorze més que el 2016. A Lleida, van morir quatre persones. La del nen de Tàrrega ha estat la primera mort d’enguany per aquesta causa. L’ofegament és la segona causa de mort accidental entre els menors d’entre 5 i 14 anys i els experts assenyalen que molts d’aquests accidents són evitables. Aposten per la vigilància intensiva com la millor arma. Entre els consells s’insta la població a no confiar en elements flotants, que en el cas dels menors només poden utilitzar si toquen fons i sota la supervisió d’un adult, i alerten que la vigilància aquàtica ha de ser exclusiva. També aposten per una vigilància col·lectiva i ensenyar els menors a reaccionar davant d’una caiguda accidental.

tracking