SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Tàrrega obre una caixa solidària per a la família del nen que es va ofegar

Té com a objectiu recaptar fons per enterrar el petit al Senegal, d’on és originària la família || Rés amb dos-centes persones a la mesquita i avui, acte a la plaça Major

El pare del petit, al centre, estava treballant a França i va arribar ahir a Tàrrega.

El pare del petit, al centre, estava treballant a França i va arribar ahir a Tàrrega.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega s’ha solidaritzat amb la família de Thierno Seydou Ba, el nen que dissabte a la tarda va morir ofegat a les piscines municipals de la capital de l’Urgell. L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va participar amb més de dos-cents veïns en una oració que va tenir lloc ahir a la mesquita. No hi van faltar pares i estudiants del col·legi Sant Josep, on el petit cursava P-5, ni tampoc membres de l’associació Alba, on treballa la mare. Finalitzada la pregària, l’alcaldessa es va dirigir als assistents i va manifestar la “consternació de tota la ciutat” pel que havia succeït.

També va anunciar que avui es farà un minut de silenci de suport a la família a les 19.30 hores a la plaça Major i que s’obrirà una caixa de solidaritat amb l’objectiu de recaptar fons per traslladar el cadàver al Senegal, terra originària dels pares i on viuen els avis del petit. La comunitat islàmica es va mostrar molt agraïda amb els assistents i els va acomodar en cadires perquè poguessin estar confortables durant el rés. Un membre de la família del nen va agrair als veïns de ciutat la solidaritat mostrada davant de la tragèdia amb la suspensió dels actes de Sant Joan.

La família Seydou Ba té quatre fills més. Tots ells estaven a la piscina amb la víctima quan va tenir lloc la tragèdia. El pare, Elba, treballa a França i ahir va arribar a Tàrrega. Perelló va recordar que cal remuntar-se a l’estiu del 1982 per trobar una tragèdia similar. El president de la Generalitat, Quim Torra, va publicar a Twitter un missatge de suport a la família.

Les piscines van estar tancades ahir Tres socorristes, dos metges i una pediatra es trobaven a la piscina quan es va produir la tragèdia. Van intentar reanimar-lo però no van poder fer res per salvar la vida del petit, va explicar Rosa Maria Perelló. El nen anava acompanyada dels seus quatre germans quan el van rescatar inconscient de l’interior de l’aigua. Les piscines no van obrir ahir les portes en senyal de dol.

tracking