SEGRE

HABITATGES AJUTS

Almenys 135 famílies estan en llista d'espera per a pisos socials

Fins a 75 a Balaguer, on podrien tardar dos anys, i 60 més a Mollerussa

Edifici a Balaguer on el Govern té pisos llogats.

Edifici a Balaguer on el Govern té pisos llogats.E. F

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de famílies de capitals de comarca de Lleida estan en llista d’espera per a un habitatge de lloguer social. La demanda és més alta que l’oferta de les borses municipals d’habitatge, ja que en la majoria de municipis s’han esgotat els pisos disponibles. Aquest servei municipal posa en contacte propietaris amb arrendataris, i, a canvi d’un lloguer inferior al preu de mercat, garanteix a la propietat seguretat jurídica, tramitació del contracte i el cobrament del lloguer.

Un dels casos més crítics és el de Balaguer, on hi ha 208 habitatges de lloguer tramitats a través d’aquest servei ja ocupats i setanta-cinc famílies estan en llista d’espera, “la qual cosa es pot traduir en un parell d’anys d’espera”, va assenyalar el tècnic de l’oficina municipal d’Habitatge, Josep Ferrer. Mentrestant, cada mes el consistori rep a través de l’oficina d’habitatge al voltant d’una trentena de peticions per habitar un pis d’aquestes característiques. El consistori també ha posat de lloguer immobles de la seua propietat (cinc cases i dos pisos, i ara rehabilita sis habitatges més al carrer Cadena i cinc al carrer Barrinou). L’edil d’Habitatge, Joan Pla, va apuntar que existeix un repunt de demanda a causa de l’augment dels preus de lloguer i perquè les entitats bancàries tampoc no faciliten vivendes. “Haurien de ser més sensibles i cedir a les borses d’habitatge municipals pisos que segueixen buits”, va dir.

En una situació similar està Mollerussa, amb entre seixanta i setanta famílies en llista d’espera. L’alcalde, Marc Solsona, va assenyalar que hi ha seixanta-cinc pisos de la borsa municipal llogats i que ben aviat n’hi haurà tres més.

A Cervera també hi ha més demanda que oferta, va explicar l’alcalde, Ramon Royes. “Estem al límit, cada any es poden tramitar entre 30 i 50 peticions que finalment són ateses, però continuem amb llista d’espera”, va dir. Per contra, a les Borges no hi ha una demanda tan alta de pisos de lloguer social, mentre que a Tàrrega tenen pisos lliures. Si bé la pràctica totalitat dels 50 de VPO de la Generalitat estan habitats, el consistori té lliures dos habitatges per a casos d’emergència social i almenys dos més a la borsa de lloguer municipal.

A tot això, se suma la necessitat d’habitatge per als casos que procedeixen de la taula d’emergència en totes aquestes poblacions.

tracking