SEGRE

EQUIPAMENTS PLAGUES

Bellvís combatrà la plaga de mosquits utilitzant muricecs i orenetes

Pla pilot a la zona de les piscines aquest estiu que evitarà l’ús d’insecticides

Una de les caixes niu instal·lades a la zona de les piscines.

Una de les caixes niu instal·lades a la zona de les piscines.A.BELLVÍS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Bell-vís lluitarà aquest estiu contra la plaga dels mosquits a través de muricecs i orenetes. Es tracta d’un pla pilot que el consistori va presentar el passat 21 de juny al Casal Cultural que consisteix en la instal·lació a la zona pròxima a les piscines de caixes niu per als dos animals, que s’alimenten d’aquests insectes. La mesura, que ja s’ha implantat en municipis com Cerdanyola o Montblanc, evita així l’ús d’insecticides, que, segons el consistori, en instal·lacions com les piscines no acaben de ser efectives, ja que s’apliquen en dosis baixes per evitar intoxicacions dels usuaris, principalment els més petits.

La presentació de la iniciativa va comptar amb la participació de l’ambientòloga Núria Foguet i el biòleg David César, que van explicar que els muricecs poden arribar a menjar 1.200 mosquits cada nit. També van remarcar que aquest animal representa el grup més divers de mamífers de Catalunya amb gairebé una trentena d’espècies, totes elles insectívores.

A més, constitueixen el grup de mamífers amb més espècies prioritàries de conservació a Europa. Pel que fa a les orenetes, la seua població ha disminuït un 30 per cent, suposant una pèrdua d’uns deu milions d’exemplars en aquesta dècada. Aquest fet és atribuït a l’ús de químics al camp i l’abandó dels sistemes tradicionals d’agricultura i ramaderia.

El consistori del municipi de Bellvís ha optat per aquesta mesura perquè contribueix a la millora de la biodiversitat i ajuda a la conservació d’aquestes espècies que a nivell europeu estan protegides per la llei. També remarquen que al proporcionar refugi a aquestes espècies es contribueix a la conservació d’aquests grups vulnerables.

tracking