SEGRE

DROGODEPENDÈNCIA RECURSOS

Projecten un centre amb vint places per desintoxicar drogodependents a Navès

En un restaurant en desús i ocuparà una superfície de més de 13.000 m

El restaurant Font de Goters, on projecten habilitar el centre.

El restaurant Font de Goters, on projecten habilitar el centre.FACEBOOK/RESTAURANT FONT DE GOTERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de familiars de malalts mentals i drogodependents Sol del Solsonès promou la construcció d’un centre amb vint places per oferir teràpies de desintoxicació a drogodependents a Navès. Aquest equipament s’ubicaria a l’antic restaurant Font de Goters, que actualment es troba en desús i que segons consta al projecte l’entitat el considera un equipament “adequat” perquè “se situa en un enclavament saludable, enmig d’un entorn natural i tranquil beneficiós per als futurs usuaris”.

L’alcalde de Navès, Josep Maria Casafont, va explicar ahir que de moment des de l’ajuntament han demanat a Urbanisme que “els terrenys passin a estar classificats com a urbans, perquè ara són rústics” i que aquest seria un centre “per acollir persones que hagin d’acabar el seu tractament per sortir del món de les drogues”. Casafont va apuntar que aquest és el “primer pas” perquè Navès compti amb aquest equipament, que ocuparia una superfície de 13.158 metres quadrats. L’actuació preveu una futura ampliació de la residència per allotjar fins a una trentena de pacients i l’habilitació d’un immoble annex al que existeix actualment, que permetria habilitar-hi un gimnàs i un taller d’activitats. En aquest sentit, el projecte preveu la construcció d’un hort d’uns 200 metres quadrats, una pista poliesportiva i una zona de lleure de més d’11.000 metres quadrats d’extensió perquè les persones que s’allotgin a l’equipament puguin estar en contacte amb la naturalesa.

La comunitat terapèutica de Torreblanca, al terme municipal de Ponts, també ofereix allotjament i teràpia per a drogodependents (vegeu el desglossament), mentre que entitats com Arrels disposen d’un programa per poder atendre aquests casos.

Torreblanca rep cada any més de 80 persones amb addicció a la droga La comunitat terapèutica de Torreblanca (Ponts) rep cada any entre 80 i 100 persones que busquen superar la seua addicció a les drogues. Els usuaris arriben derivats dels serveis públics de salut i resideixen les 24 hores del dia al centre, on cadascun dels pacients té un pla d’atenció individualitzat. Així mateix, l’ONG Projecte Home Catalunya vol obrir un altre centre contra les addiccions a partir de l’any vinent, que s’afegiria al que ja van posar en marxa al Centre Cívic Tarraquet de Tremp fa tres anys. Aquesta entitat va atendre 48 lleidatans l’any passat (vegeu SEGRE d’ahir).

tracking