SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Puigverd compra a una congregació italiana una finca per a equipaments

Al Moviment dels Focolars, que la va heretar d'una veïna, per 25.000 euros

Els terrenys que s’han comprat per a equipaments.

Els terrenys que s’han comprat per a equipaments.J.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ajuntament de Puigverd de Lleida ha comprat a la congregació religiosa Moviment dels Focolars o Obra de Maria (moviment eclesial dins de l'Església Catòlica fundat per Chiara Lubich a Trento el 1943) més de 2 hectàrees de terreny rústic al costat de les piscines municipals per construir-hi futurs equipaments. Segons l'alcalde, Josep Solsona, es tracta d'un preu simbòlic (25.000 euros) al qual s'ha arribat després de diverses negociacions “en les quals la comunitat sempre s'ha mostrat receptiva ja que es tracta d'un benefici per al poble”, va indicar Solsona.

La signatura de la compravenda es va dur a terme a primers d'aquest mes. El Moviment dels Focolars era propietari d'aquesta finca arran de la cessió que els va fer una veïna de la localitat morta ja fa uns anys.

Solsona va indicar que ara s'abordaran els tràmits perquè la comissió d'Urbanisme pugui modificar l'ús d'aquest terreny i garantir la construcció d'infraestructures per als veïns en un futur.

D'altra banda, el consistori ha donat llum verda al projecte per a la construcció d'un edifici al carrer Mestra Carme Massot que acollirà un magatzem municipal i diverses sales polivalents, la qual cosa suposarà una inversió de més de 388.000 euros. Segons Solsona, en l'actualitat no hi ha magatzem municipal i molts dels materials del consistori han d'estar en propietats privades.

D'altra banda, l'esmentat projecte, que ara es troba en exposició pública, permetrà que els joves d'entre 12 i 15 anys tinguin un local on poder reunir-se, ja que ara ho fan en una dependència provisional. Una vegada estigui construït l'edifici se n'analitzarà la distribució de les sales d'acord amb les necessitats de les associacions i organismes de la localitat.

tracking