SEGRE

Confirmen el tancament d'una escola de Lleida per falta d'alumnes

Els quatre nens que quedaven en el centre estudiaran a l’Albi

Imatge de l’escola de la Pobla de Cérvoles, que a l’actualitat compta amb cinc alumnes.

Imatge de l’escola de la Pobla de Cérvoles, que a l’actualitat compta amb cinc alumnes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fonts de la conselleria d’Ensenyament van confirmar ahir el tancament de l’escola de La Pobla de Cérvoles, que ja estava abocada a la clausura per falta de nens, com ja va avançar SEGRE a l’abril. Per la seua part, l’alcalde, Jaume Estradé, va explicar que a l’escola quedaven dos nens i era previst que es matriculessin dos més d’una família que viu en aquesta localitat de Les Garrigues, encara que amb aquests quatre encara no s’arribava al mínim d’estudiants que fixa la conselleria d’Ensenyament per poder mantenir obert el centre, que està fixat en cinc.

El primer edil va apuntar que “hi ha molta diferència d’edat entre els nens i nenes” i ara aquests quatre joves aniran a estudiar l’escola de l’Albi. El passat curs l’escola de La Pobla de Cérvoles comptava|explicava amb cinc alumnes i un d’ells marxa fora de Lleida i dos més se’n van a l’Albi. Les últimes escoles en tancar en Les Garrigues van ser les d’El Cogul, el 2016, i la d’Els Torms, el 2013.

Ara, la de La Pobla, que estava bla en funcionament des dels anys setanta, s’afegirà a aquesta llista. Es pot recordar que en el nucli Les Ventoses (Preixens), el seu centre escolar també era en perill, encara que una família d’Agramunt amb tres nens en edat escolar la va salvar.

En aquest cas, cinc dels set nens van deixar el centre per estudiar Secundaria i només hi havia una nova matriculació, per la qual cosa quedaven tres alumnes en el col·legi (i no s’arribava al mínim de cinc). Els veïns d’aquest poble que tenen habitatges en propietat han estat disposats a arrendar les seues cases, mentre que d’altres van oferir ocupació|ús per atreure noves famílies.

tracking