SEGRE

SUCCESSOS MALTRACTAMENT ANIMAL

Denunciat un home per matar a trets dos gossos

Està previst que declari dilluns vinent davant del jutjat de Tremp || L’investigat va intentar carregar els cossos al seu vehicle i al·lega que anaven a atacar un vedell

Vista dels animals abatuts al costat de la carretera el passat mes de maig a Sarroca de Bellera.

Vista dels animals abatuts al costat de la carretera el passat mes de maig a Sarroca de Bellera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove de Sarroca de Bellera, al Pallars Jussà, ha denunciat un veí per matar a trets dos dels seus gossos amb un rifle, fets que arribaran dilluns vinent als jutjats de Tremp, on es prendran les primeres declaracions abans de decidir si el cas s’instrueix com una falta o un delicte de maltractament animal. Segons la víctima, els fets van ocórrer el 15 de maig quan passejava per un prat al costat dels seus gossos.

El jove, que és educador caní, relata que en un moment donat dos dels gossos es van escapar i allunyar del lloc en el qual es trobava i que no responien als seus avisos. Tot seguit, el denunciant va escoltar diversos trets i a l’atansar-se al lloc d’on procedien es va trobar un veí de Sarroca, un jove de 28 anys, amb un rifle a la mà i els seus dos gossos morts a la carretera amb diversos trets. Segons consta a la denúncia, l’autor dels trets li va assegurar, a crits, que havia matat els gossos perquè estaven atacant un vedell que es trobava en un prat proper i que, fins i tot a l’intentar evitar l’agressió, els animals l’havien atacat a ell. El denunciant assenyala que en una segona declaració l’home es desdiu i al·lega que només van intentar mossegar el vedell, encara que aquest no presentava cap mossegada, segons fonts properes al cas.

Al veure la dantesca escena, el propietari dels gossos se’n va anar a casa seua per alertar els Mossos d’Esquadra. Quan va tornar al lloc amb els agents, segons declara, van veure com l’autor dels trets carregava els cossos dels gossos morts al maleter del seu vehicle. Acció que va impedir la presència policial. En la seua declaració davant dels Mossos, la víctima va negar que els animals fossin capaços d’atacar ningú i tampoc un vedell, tenint en compte la seua professió com a educador caní. Per això, ha presentat una denúncia per maltractament animal.

Per la seua part, la Plataforma Animalista de Lleida, que ha divulgat el cas a través de les xarxes socials, estudia si es presenta com a acusació popular, mentre que confia que la Fiscalia acusi per un delicte de maltractament i no per una falta. De moment, els Mossos han requisat l’arma al presumpte autor dels trets.

tracking