SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

El cine de Penelles arriba als 150 socis al mes de reobrir

Paguen una quota mensual per veure pel·lícules i participar en els actes que s’hi organitzen || El Kursaal s’omple cada diumenge

El cine de Penelles el dia de la inauguració, l’11 de maig passat.

El cine de Penelles el dia de la inauguració, l’11 de maig passat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cine Kursaal de Penelles ja compta amb 150 socis poc més d’un mes després de la seua inauguració. L’equipament va reobrir l’11 de maig passat (gràcies al programa Volando Voy, que presenta Jesús Calleja) després que el 2004 hagués de tancar a causa de la poca afluència de públic. L’alcalde, Eloi Bergós, va explicar ahir que els abonats paguen una quota mensual per veure les pel·lícules que es projecten i assistir a les activitats que es programen en aquest espai. Així mateix, Bergós va apuntar que cada diumenge (dia de projecció) “el cine està ple”, perquè té capacitat per a unes 200 persones, aproximadament, i la majoria de socis acudeixen cada setmana a aquesta sala del municipi. En aquest sentit, la majoria són veïns de Penelles, encara que el primer edil va assegurar que també són de municipis pròxims com Bellmunt d’Urgell, Castellserà i la Fuliola.

Els abonaments tenen un preu de 4 euros al mes per a nens i nenes d’entre 6 i 11 anys i de 6 euros per als majors de 12 anys, mentre que l’abonament familiar costa cinc euros al mes per a cadascun dels membres de la família. Per als menors de cinc anys l’entrada és gratuïta. Circuit Urgellenc és l’empresa encarregada de facilitar les pel·lícules que es projecten al Kursaal, encara que aquesta sala no forma part del circuit de cines que són propietat d’aquesta companyia, entre els quals hi ha els de capitals de comarca com Tàrrega. Penelles va estrenar la sala amb la pel·lícula Wonder i durant el mes de juliol es projectarà Mamma Mia!, Coco, i Lo que de verdad importa, entre d’altres.

La majoria són veïns d’aquesta localitat, tot i que també de Castellserà, Bellmunt i la Fuliola

Val a recordar que el cine d’aquesta localitat de la Noguera es va estrenar el 1945 i va ser un dels primers a obrir en una zona rural. No obstant, una dècada després va haver de tancar, encara que va tornar a obrir el 1963 i es va mantenir en funcionament fins al 2004. Des de llavors va quedar sense activitat fins al mes de maig passat, tot i que s’obria per acollir alguna activitat o durant la celebració de festivitats locals. Ara la sala combina els usos culturals i socials.

tracking