SEGRE

La banda ampla, a tots els municipis de més de 50 habitants en cinc anys

Sant Ramon, a la Segarra, ha acollit la segona Convenció del Petit Municipi de l'ACM

Puigneró ha clausurat

El Generalitat vol fer arribar la banda ampla a tots els municipis de més de 50 habitants en cinc anysGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat aquest divendres des de Sant Ramon (Segarra) la voluntat del Govern de fer arribar la fibra òptica a totes les capitals de comarca abans de l’any 2020 i la banda ampla als municipis de més de 50 habitants abans del 2023. Puigneró ha avançat aquesta mesura durant la clausura de la segona Convenció del Petit Municipi organitzada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM), on s’ha debatut com fer arribar la fibra òptica a les zones rurals a través d’una estratègia conjunta.

Segons el conseller, el Govern català té la voluntat “d’enxarxar el país com a element de vertebració territorial i factor de competitivitat dels municipis”. “L’accés a internet serà determinant pels petits i mitjans pobles i per a cadascun dels seus habitants”, ha assegurat Puigneró.

Per la seva banda, el president de l’ACM, David Saldoni, ha destacat que “l’essència d’aquest país és el territori” i cal “pensar en gran perquè no parlem de petits municipis amb ‘x’ centenars d’habitants, sinó dels que gestionen les dues terceres parts del territori”. Al mateix temps, s’ha referit a la necessitats de fibra òptica perquè “no és un tema de connectivitat, sinó d’igualtat d’oportunitats i benestar per al futur als nostres municipis”.

A Catalunya quasi 600 dels 947 municipis (representen el 5% de la població) tenen menys de 2.000 habitants i gestionen dues terceres parts del territori. Precisament, com gestionar el territori, potenciar la qualitat de vida i la millora de serveis han estat algunes de les preocupacions dels alcaldes presents a la convenció.

tracking