SEGRE

MUNICIPIS REIVINDICACIONS

Els alcaldes insten Artadi a recuperar el Pla d'Obres de la Generalitat

El Govern va deixar de convocar aquests ajuts durant la crisi i sol·liciten que es reactivin || Exigeixen polítiques per frenar la despoblació i fixar els joves al territori

Batet i Artadi ja preparen la pròxima reunió entre Sánchez i Torra

Batet i Artadi ja preparen la pròxima reunió entre Sánchez i TorraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcaldes i regidors de la Noguera van demanar ahir a la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, que la Generalitat recuperi el Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS), que es va deixar de convocar durant la crisi. Els presents a la trobada van explicar que “ara que l’economia es va recuperant”, la Generalitat podria reactivar aquests ajuts, que “permeten dur a terme inversions en pobles petits” que sense aquestes subvencions no es podrien executar.

En una trobada amb primers edils de Lleida que es va celebrar a Balaguer durant la visita de la consellera Artadi a la demarcació, els representants polítics van traslladar a la consellera la necessitat de desenvolupar polítiques per frenar la despoblació rural i aconseguir així fixar els joves al territori. En aquest sentit, el president del PDeCAT a la Noguera, Eloi Bergós, va explicar que “els pobles de la comarca perden població a marxes forçades” i Artadi es va referir al projecte per desplegar la fibra òptica a tots els munipios de les comarques de Lleida, en el qual la Diputació col·labora amb la conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública que dirigeix Jordi Puigneró. La consellera va qualificar aquesta iniciativa, en la qual la corporació provincial invertirà aproximadament 40 milions d’euros i que actualment es troba en fase de diagnòstic per conèixer el desplegament d’aquesta tecnologia a la demarcació, com una actuació “clau per al territori”, que pot ajudar a frenar la despoblació rural, promoure la producció de les empreses i la creació de noves firmes i fixar la població. Bergós va apuntar que en la reunió també es va debatre sobre la necessitat que s’aprovi la llei de Territori. Segons el vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, aquesta normativa tindrà en compte “la realitat dels municipis petits” i la llei es podrà adaptar a les característiques de cada localitat. Artadi va dur a terme una visita territorial a la Noguera, on va visitar el consell i localitats com Penelles, Bellmunt d’Urgell, Foradada i Alòs de Balaguer. La consellera va acudir també a l’acte institucional de la celebració dels deu anys del Parc Astronòmic del Montsec (més informació a la pàgina 34).

tracking