SEGRE

MUNICIPIS POLÈMIQUES

La gestió del local social divideix els veïns de Ribera d'Ondara

El consistori en proposa la cessió davant dels que aposten per la direcció actual

El local social L’Amistat de Ribera d’Ondara.

El local social L’Amistat de Ribera d’Ondara.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actual gestió del local social L’Amistat de Ribera d’Ondara divideix els veïns d’aquest municipi de la Segarra, motiu pel qual l’ajuntament ha convocat per avui divendres una reunió en la qual ha previst tractar la problemàtica i intentar trobar una solució satisfactòria a curt termini.

L’edifici de L’Amistat, que compta amb un bar i una sala polivalent, va ser construït fa més de mig segle amb les aportacions de famílies de quatre nuclis de població de Ribera d’Ondara que són Sant Antolí, els Hostalets, Briançó i Pomar, i de la gestió se n’encarrega l’Associació Recreativa L’Amistat que té, actualment, uns 70 socis.

En l’actualitat, l’arrendatari del bar tanca a les 15.00 hores i no se’n pot anar a la tarda

L’ajuntament s’ofereix a fer-se’n càrrec durant 25 anys per poder abordar reformes

L’alcalde, Francesc Sabanés, va explicar ahir que “l’edifici es troba deteriorat i necessita una important inversió”. Segons el primer edil, “a això cal sumar-hi que l’actual arrendatari del bar tanca cap a les 15 hores, per la qual cosa des de l’ajuntament vam demanar a la junta de l’entitat que fes efectiva la cessió d’ús de la sala polivalent, que gestiona una altra associació del poble, per poder oferir un espai de trobada als veïns”. Sabanés va apuntar que “es tractava de buscar una alternativa a partir de les 15.00 hores com a servei social al poble”. Al cap de mig any, l’associació que obre el local social a la tarda ha estat denunciada per competència deslleial per l’arrendatari del bar i el consistori ha rebut amenaces arran de la polèmica, segons fonts municipals.

Sabanés va dir que l’equip de govern ha proposat una donació temporal de l’edifici de L’Amistat per un termini de 25 anys per poder fer la inversió necessària i solucionar el conflicte amb l’arrendatari del bar.

L’objectiu de l’ajuntament és condicionar i dinamitzar la sala polivalent de l’edifici de L’Amistat. Abans, tanmateix, segons Sabanés, és necessari invertir en la renovació de la teulada, la millora de l’escenari, els tancaments i la calefacció, entre altres aspectes.

El dia 21 de juliol tindran lloc les eleccions per triar la nova junta de l’associació de L’Amistat a les quals s’han presentat almenys dos candidatures, una que és partidària de la proposta del consistori i l’altra, partidària de gestionar el local com s’ha fet durant aquests darrers anys.

tracking