SEGRE

Obres a l'estiu en tretze carreteres de Govern i Diputació i la de Sant Esteve obre dimarts

Són nou de la xarxa viària provincial i quatre de la catalana, i Foment no preveu cap treball

La conselleria de Territori va assegurar ahir que aquesta setmana han començat els treballs previs per a la reforma de la carretera de Linyola a Bellcaire, la calçada de la qual està molt deteriorada. Regants de la zona havien demanat ajornar les obres fins que finalitzi la campanya de regadiu però finalment s'emprenen ja.

Obres a l'estiu en tretze carreteres de Govern i Diputació i la de Sant Esteve obre dimartsJoan Gómez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Generalitat i Diputació tindran en marxa aquest estiu obres en tretze carreteres de la seua titularitat que implicaran diverses afectacions en el trànsit i fins i tot talls totals de carretera. El ministeri de Foment, en canvi, no té cap projecte a la vista per a les pròximes setmanes. La conselleria de Territori té sobre la taula quatre grans obres. A banda de la construcció del túnel de Tres Ponts, a la C-14, d’1,3 quilòmetres entre Organyà i la carretera d’accés a Montant de Tost (la perforació del qual va començar a començaments de mes), el departament aborda també la instal·lació de viseres antiallaus en un tram de 120 metres a la C-28 entre Baqueira i Ruda. També a Aran emprèn la millora del revolt del Tonhon per reduir el radi i ampliar la calçada. En aquest cas, implicarà pas alternatiu de vehicles. Les obres començaran al juliol.

D’altra banda, aquesta setmana han començat els treballs previs per a la reforma integral de la carretera de Linyola a Bellcaire, reclamada pels veïns però sobre la qual s’havia demanat ajornar el calendari per evitar que coincidís amb la campanya de regadiu. Quant a les obres de la Diputació, la més remarcable és la reconstrucció de l’LV-9124 entre Castell de Mur i Sant Esteve, en el tram greument afectat pel despreniment de la muntanya. En aquest sentit, la Diputació va informar ahir que preveu obrir el trànsit aquesta carretera a partir del dimarts dia 3, dos mesos i mig després de la caiguda de part de la muntanya, que va deixar un balanç de dos persones mortes en aquest punt de la via. En aquestes setmanes s’ha prioritzat el condicionament d’un pas provisional per complementar l’itinerari alternatiu cap al Pont de Montanyana; els treballs previs en altura per al sanejament de la zona del cingle; el desenrunament del vessant de la muntanya i la reconstrucció de la carretera. De moment s’ha invertit un pressupost de 430.000 euros. L’última fase de l’actuació s’afrontarà la pròxima tardor, segons fonts de la corporació, i consistirà en la reposició ambiental de l’entorn.

Quant a la resta d’obres de la xarxa provincial de carreteres, destaquen la tercera fase de la variant d’Ivars; la reparació de l’L-911 a Gavet de la Conca; el condicionament de Mas de Bondia (Montornès), i la rehabilitació del ferm a Castellserà- Penelles-Bellmunt, entre altres actuacions.

tracking