SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

Àger finalitza la restauració de la muralla urbana, que serà visitable

Amb nova il·luminació, s’ha netejat i habilitat l’entorn

Un tram de la muralla de Solsdevila on s’ha millorat l’entorn.

Un tram de la muralla de Solsdevila on s’ha millorat l’entorn.AJUNTAMENT DE ÀGER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Àger ha finalitzat la restauració de part de la muralla que data de la segona meitat del segle XI. Concretament, s’ha actuat en el tram conegut com a Solsdevila, on s’ha netejat de males herbes i s’ha habilitat l’entorn per fer-la visitable.

L’alcalde d’Àger, Lluís Ardiaca, va apuntar que l’actuació, finançada a través d’una ajuda europea del Leader de més de 67.000 euros, permetrà obrir al públic tot aquest espai perquè es pugui visitar.

La visita a la muralla s’inclourà al paquet turístic pel centre de la població de la Noguera

Els treballs han contemplat la instal·lació d’il·luminació pública a tot el recorregut de la muralla i l’entorn del Pou de Gel, que també hi ha en aquesta àrea. Ardiaca va assenyalar que també s’han millorat els pendents i una escala de pedra que dóna accés a la zona alta. L’objectiu del consistori és incloure aquesta zona en les visites guiades que es duen a terme a la Col·legiata de Sant Pere i que cada any rep centenars de visitants.

Aquest tram de muralla és el que millor s’ha conservat amb el pas del temps. “Ara aquest espai del centre de la població està molt condicionat i se suma a la resta d’atractius com els portals i barris, l’església de Sant Vicenç i la Col·legiata”, entre d’altres, destaca l’alcalde d’Àger.

tracking