SEGRE

TRADICIONS FESTES

L'Espardenyada obre el 40 aniversari dels Raiers

Els de la Pobla entreguen la Ganxa d’Or a Lluís Puig a Brussel·les

Imatge dels treballs per pintar el mural commemoratiu dels 40 anys dels Raiers de la Pobla.

Imatge dels treballs per pintar el mural commemoratiu dels 40 anys dels Raiers de la Pobla.PAULA DALMAU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La festa dels 40 anys dels raiers de la la Pobla es va iniciar ahir amb l’Espardenyada, una carrera de muntanya i caminada popular per l’Espai Natural de Collegats-Queralt que va acabar amb un esmorzar popular. A més, també es va presentar l’Espardexics, una versió infantil de la carrera amb un recorregut adaptat i es va celebrar un acte especial per commemorar la 40 edició dels Raiers amb la creació d’un mural permanent en una de les parets del poliesportiu de la Pobla. Divendres a la nit el protagonisme va ser per al descens nocturn d’un rai al Pont de Claverol, acompanyat de focs artificials, previ a la tala del pi simbolitzant la construcció dels rais.

La jornada d’ahir va culminar amb un sopar popular, amb més de 600 comensals, en el qual es va entregar la Ganxa d’Or al conseller de Cultura cessat, Lluís Puig. En aquest sentit, una delegació dels raiers de la Pobla va viatjar fins a Brussel·les per lliurar-li el guardó i ahir estava previst que l’entrega s’emetés en un vídeo durant el sopar.

Un mural commemoratiu, la baixada nocturna i l’Espardexics, entre les novetats dels 40 anys

Per avui és previst el descens de quatre rais des de la presa de Llania fins al pont de Claverol. Durant el matí hi haurà un mercat raier amb productes locals i tallers, actuacions infantils i concerts que amenitzaran la baixada. La festa finalitzarà amb un menjar popular amb més de 500 persones.

tracking