SEGRE

VANDALISME DENÚNCIA

Investiguen les destrosses a la Creu de Sant Ramon de Torà

La zona va quedar precintada després de la valoració dels danys.

La zona va quedar precintada després de la valoració dels danys.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns desconeguts han destruït la Creu de Sant Ramon que dóna nom a la plaça de la Creu de Torà. Es tracta d’una creu de terme que ja va ser reposada el 1951 després que a començaments de la Guerra Civil es destruís l’original.

L’alcalde de Torà, Magí Coscollola, va explicar ahir que els veïns han fet un seguiment dels fets i calculen que els danys s’haurien produït entre les 1.30 i les 3.45 hores de dissabte a ahir. Tot apunta a una gamberrada, encara que no es descarta que “algú s’hagi pogut emportar part del monument com a trofeu”, va apuntar l’alcalde.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra van efectuar ahir una primera comprovació dels danys i van precintar l’entorn de la creu. Avui està previst que l’alcalde acudeixi a la comissaria de la policia catalana de Cervera per tal d’interposar la corresponent denúncia, mentre que ja va avançar que la creu es reposarà. Es tracta d’un dels elements més emblemàtics de la població i la creu actual va ser declarada Bé Cultural d’Interès Local el 2009.

tracking