SEGRE

TRADICIONS ACTIVITATS

Perillen les festes del Segar i el Batre de la Fuliola

Per falta de finançament i de relleu generacional || Inicien una campanya de micromecenatge per alleujar les pèrdues

Fotografia de grup de la trentena de segadors, inclosos els més petits, ahir a la Fuliola.

Fotografia de grup de la trentena de segadors, inclosos els més petits, ahir a la Fuliola.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes del Segar i el Batre de la Fuliola podrien no arribar a celebrar la quarantena edició, prevista per a l’any que ve. El president de l’entitat organitzadora, Oriol Farré, va explicar ahir que “la festa és deficitària, no tenim prou finançament, i tampoc no trobem relleu per passar al capdavant de l’entitat, fet que dificulta la continuïtat del certamen”. Farré, que se’n va a viure a Madrid per motius laborals, va apuntar que “una solució seria fer un conveni amb una entitat pública o privada o amb l’ajuntament”. També va reivindicar més ajuts per part de les institucions.

Actualment, l’associació del Segar i el Batre té unes pèrdues econòmiques d’uns 10.000 euros. Per recuperar-los, han impulsat una campanya de micromecenatge.

Durant la jornada d’ahir, l’era de la Fuliola va retrocedir en el temps i va rememorar algunes de les tradicionals tasques del camp. Uns vint-i-cinc segadors, entre els quals hi havia algunes dones i força nens, van oferir una exhibició de les diferents maneres de segar el blat, primer de forma manual amb la dalla i després, un cop arribada la mecanització de les tasques del camp, amb la garbelladora i la lligadora. Els segadors també van mostrar al públic com es recollien antigament les gavelles. Els segadors més petits eren la Laia i l’Albert de 4 i 5 anys, respectivament.

La jornada del Segar es va completar amb una trobada de puntaires, que va reunir unes 130 aficionades als boixets, així com una lectura de poesia i una actuació d’un acordionista i un pianista. També hi havia parades de menjar ecològic amb sucs naturals i orelletes. El dia 15 de juliol es farà la celebració del Batre.

Aquestes festes van nàixer fa 39 anys coincidint amb la celebració del 900 aniversari de la creació del municipi de la Fuliola i pretenen retre homenatge a les tasques del camp.

Fotografia de grup de la trentena de segadors, inclosos els més petits, ahir a la Fuliola.

Fotografia de grup de la trentena de segadors, inclosos els més petits, ahir a la Fuliola.SEGRE TÀRREGA

tracking