SEGRE

ENSENYAMENT POLÈMIC

Famílies de Cervera amenacen de no portar els seus fills a P-3

Rebutgen matricular-los en una segona línia del Jaume Balmes || Ensenyament avisa que la ciutat pot perdre-la

Les famílies es van reunir ahir a la tarda amb Carles Vega.

Les famílies es van reunir ahir a la tarda amb Carles Vega.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Famílies que van preinscriure tretze nens i nenes per cursar P-3 al col·legi Josep Arques de Cervera amenacen de no escolaritzar-los (aquest primer curs de preescolar no és obligatori) o bé matricular-los a altres municipis si Ensenyament manté la previsió d’inscriure’ls a la segona línia del Jaume Balmes, a l’extrem oposat de la ciutat. Així ho van explicar després de reunir-se ahir a Lleida amb el director dels serveis territorials d’Ensenyament, Carles Vega. Aquest es va reafirmar a mantenir l’oferta de places prevista a la preinscripció, que preveu dotar el Jaume Balmes d’una segona línia, i la trobada va acabar sense acord.

Vega va fer marxa enrere en el compromís del seu antecessor al càrrec, Miquel Àngel Cullerés, d’implantar la segona línia de P-3 al Josep Arques. Va argumentar que fer-ho així suposaria “inseguretat” per al sistema d’assignació de places i un greuge respecte a famílies d’altres municipis. El director va apuntar que, si bé les famílies no tenen obligació de portar els fills a P-3, les seues opcions a l’hora de matricular-los a P-4 es poden veure reduïdes. Així mateix, va assenyalar que la possibilitat de matricular-los fora de Cervera està condicionada a la disponibilitat de places en altres centres.

Vega va fer marxa enrere a la decisió del predecessor d’implantar la segona línia al Josep Arques

Si les famílies decideixen no matricular els fills a Cervera, l’existència de la segona línia de P-3 (que durant anys s’ha alternat entre el Josep Arques i el Jaume Balmes) corre perill de desaparèixer. Així ho va dir Vega durant la reunió amb els pares i mares. “La defensarem perquè ja està creada, però el departament pot decidir que no hi ha prou alumnes i no es compleixen els requisits”, va apuntar.

Per la seua part, l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, valora que el conflicte té les arrels en una “jugada política”. En aquest sentit, va apuntar que el diputat d’ERC Bernat Solé es va reunir amb responsables del Jaume Balmes i que “curiosament” Vega (també d’ERC) canviaria poc després la decisió de Cullerés.

tracking