SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Traslladen nius de cigonya per evitar danys i molèsties als veïns d'un municipi de Lleida

Un dels nius de cigonya de Bellpuig (a dalt, a la dreta).

Un dels nius de cigonya de Bellpuig (a dalt, a la dreta).SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Bellpuig treballa amb la conselleria de Territori per resituar dos nius de cigonya de l’església de Sant Nicolau i el convent de Sant Bartomeu i evitar d’aquesta manera danys als edificis i molèsties als veïns. L’alcalde, Salvador Bonjoch, va explicar ahir que l’objectiu és “conviure amb aquestes aus garantint la seguretat”. Tècnics de medi ambient de la Generalitat es desplaçaran aquest divendres que ve a Bellpuig per visitar el parc del Convent, lloc escollit pel consistori per habilitar-hi torres per als nius.

En cas que els tècnics donin el vistiplau, el consistori posarà un pal de fusta amb una plataforma de ferro on les cigonyes podran niar. Segons va explicar Bonjoch, “hi haurà un seguiment per garantir el manteniment dels animals i el seu assentament”. Per evitar que tornin als nius originals, hi col·locaran cigonyes de plàstic “amb la finalitat que mantinguin distància i no hi tornin”.

Malgrat tot, el primer edil va insistir que “les diferents accions les portarem a terme segons les directrius dels tècnics de Territori de la Generalitat”.

A Bellpuig hi ha actualment deu nius de cigonyes i el ple va declarar al maig aquesta espècie com un bé patrimonial de caràcter ambiental.

tracking