SEGRE

EMBASSAMENTS PROJECTES

El canal Aragó i Catalunya prepara l'explotació turística de Sant Salvador

Els regants volen convertir-lo en un atractiu turístic amb usos recreatius

Vista de Sant Salvador, a Albalate, Bellver de Cinca i Binaced.

Vista de Sant Salvador, a Albalate, Bellver de Cinca i Binaced.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’embassament de Sant Salvador acollirà activitats nàutiques i recreatives i la comunitat de regants de l’Aragó i Catalunya ja treballa en la redacció d’un pla director perquè el pantà es pugui explotar també per a usos lúdics. El president dels regants, José Luis Pérez, va explicar ahir que una de les possibilitats seria que s’instal·lessin al pantà escoles de vela, encara que va apuntar que serà el pla director el que hagi de marcar quines són les activitats que es puguin portar a terme a Sant Salvador. “L’embassament té una longitud de vuit quilòmetres de la presa a la cua” i “és un gran pantà a prop de grans nuclis de població i amb bones comunicacions”, per la qual cosa pot convertir-se “en un nou atractiu turístic tant per a Osca com per a les comarques de Lleida”, segons Pérez.

Els regants fa “molts mesos que treballen en aquest projecte”, que compta amb el suport de la diputació d’Osca, i defensen que l’embassament és “susceptible de molts aprofitaments”. De fet, el president de la corporació provincial d’Osca, Miguel Gracia, va apostar dimarts per un canvi en la gestió dels embassaments per “impulsar el turisme d’interior” per afavorir el desenvolupament de zones rurals. La intenció, segons Pérez, és que aquest projecte pugui executar-se en “la brevetat més gran possible”.

En aquest sentit, les activitats nàutiques hauran de conviure amb els regadius, perquè “aquests projectes estan supeditats a l’ús prioritari del reg”, va assegurar Pérez. A les comarques de Lleida, embassaments com Rialb o Terradets i les dos basses de reg que hi ha a Gimenells ja acullen activitats d’aquest tipus.

Val a recordar que el pantà de Sant Salvador està a cavall dels termes municipals d’Albalate de Cinca, Binaced i Bellver de Cinca.

tracking