SEGRE

INFRAESTRUCTURES MOBILITAT

Trànsit desviarà en dos mesos els camions de l'N-240 a l'AP-2 de les Borges a Montblanc

Foment garanteix la bonificació del 50% del peatge al transport pesant, que deixarà la via a aquest tram || El sector al·legarà perquè sigui gratuït o demanarà descomptes del 75% si la desviació és voluntària

Un cartell ara tapat anunciava a l’LL-11 la desviació de camions que Foment va provar el 2015.

Un cartell ara tapat anunciava a l’LL-11 la desviació de camions que Foment va provar el 2015.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Servei Català de Trànsit (SCT) i Foment ja ultimen la desviació obligatòria de camions des de l’N-240 fins a l’autopista AP-2 entre les Borges Blanques i Montblanc. L’ens de la Generalitat va avançar ahir que espera posar en marxa la restricció al pas de vehicles pesants en un termini d’uns dos mesos. Per la seua banda, el ministeri va garantir que, quan aquesta mesura entri en vigor, aplicarà la bonificació de fins al 50% en els peatges per als transportistes prevista als Pressupostos de l’Estat. Les dos administracions confien que aquesta mesura contribueixi a millorar la seguretat viària i a reduir la sinistralitat en aquesta carretera, amb trenta-tres morts en accidents des del 2009.

Aplicar la desviació de camions a l’N-240 requereix que Trànsit modifiqui la resolució que estableix cada any quines són les carreteres amb restriccions de circulació. L’esborrany de la nova norma, que inclou la prohibició de pas a vehicles pesants de quatre o més eixos entre les Borges i Montblanc, ha iniciat un període d’audiència de deu dies. Aquesta mesura entrarà en vigor quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat, si bé fonts de l’SCT van puntualitzar que l’aplicació quedarà condicionada que Foment bonifiqui el peatge de l’AP-2. Només en aquest cas, van subratllar, començaran a desviar els camions. Fonts de Foment, per la seua banda, van destacar que el canvi a la normativa de circulació que prepara l’SCT és un pas necessari per posar en marxa les bonificacions, i van subratllar que la direcció general de Trànsit i l’ens de la Generalitat treballen “de forma coordinada” per posar en marxa la desviació de camions.

La desviació de camions busca millorar la seguretat i reduir la sinistralitat de la carretera N-240

El ministeri compta amb una partida de 12,1 milions per compensar les concessionàries de l’AP-2 i altres autopistes a Espanya per la rebaixa de peatges. En el cas de la desviació des de l’N-240, la bonificació serà del 50% per a camions que facin recorreguts interns entre les Borges i Montblanc, i del 42,5% per a la resta del trànsit pesant. L’Associació del Transport de Lleida presentarà al·legacions a través de les associacions del sector per reclamar la gratuïtat del peatge si agafar l’AP-2 és obligatori; o bé establir una desviació voluntària amb el peatge rebaixat un 75%. El pas obligatori per l’autopista arriba després que Foment provés el 2015 una desviació voluntària de camions amb una rebaixa del 50% entre Lleida i Montblanc, que tot just va incidir en el trànsit de l’N-240.

Grande-Marlaska estudiarà reduir la velocitat en vies secundàries El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va avançar ahir que es planteja la possibilitat de reduir la velocitat màxima a les carreteres secundàries, que actualment oscil·la entre els noranta i els cent quilòmetres per hora en funció de l’ample del voral. Així ho va afirmar, durant la compareixença a la comissió d’Interior del Congrés dels Diputats, on va exposar les principals línies d’actuació i prioritats del ministeri. Amb la revisió dels límits de velocitat, Grande-Marlaska va assenyalar que té intenció d’actualitzar les normes que regulen el permís de conduir per punts. Va subratllar en aquest sentit que l’administració ha de donar prioritat a la seguretat viària per sobre de qualsevol altra consideració en la gestió del trànsit. “No estem disposats a negociar el trànsit a canvi de vides humanes i s’ha de col·locar les víctimes al centre de la política de seguretat viària”, va recalcar el ministre.

tracking