SEGRE

MUNICIPIS NOMENCLÀTOR

Mollerussa bateja com a “1 d’Octubre” la plaça de davant de L’Amistat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plaça que hi ha davant del teatre L’Amistat de Mollerussa, que fins ara no tenia nom, passarà a dir-se “1 d’Octubre”, segons van explicar ahir els grups del PDeCAT i ERC a l’ajuntament. La iniciativa va nàixer del CDR de la ciutat i del Pla d’Urgell, l’Assemblea Nacional Catalana i altres entitats de la localitat, que fins ara han recollit més de 250 firmes.

L’alcalde, Marc Solsona, va apuntar que aquest “és un lloc cèntric molt ben identificat per poder ubicar aquesta plaça”, on també es pot veure el mural del Saló del Llibre. Solsona va assenyalar que la previsió és oficialitzar el nou nom en un ple que se celebrarà aquest mateix mes. Per la seua part, Engelbert Montalà, d’Esquerra, va assegurar que “els fets de l’1-O marcaran i marquen el que serà la història d’aquest país en els pròxims decennis i com no podia ser de cap altra manera, una ciutat i una capital de comarca havia de tenir un espai reservat” a aquest fet.

L’ajuntament convocarà la comissió d’Honors i Distincions, un tràmit necessari per aprovar aquesta proposta al pròxim ple.

Es preveu que la inauguració de la plaça es porti a terme el 30 de setembre, el diumenge previ al primer aniversari de la celebració del referèndum. Val a recordar que altres capitals de comarca com Cervera ja compten amb un espai anomenat “1 d’Octubre”.

tracking