SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

La IX Fira del Ferro, a la xarxa de turisme sostenible i patrimonial

Uns vuitanta forjadors es reuneixen a Alins en la novena edició

La consellera de Cultura, Laura Borràs (dreta), va ser l’encarregada d’inaugurar ahir la fira.

La consellera de Cultura, Laura Borràs (dreta), va ser l’encarregada d’inaugurar ahir la fira.PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU I ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La novena edició de la Fira del Ferro d’Alins, que se celebra aquest cap de setmana, s’ha incorporat al projecte interreg de cooperació transfronterera integrat per municipis dels dos costats del Pirineu. L’objectiu és donar a conèixer el patrimoni relacionat amb el ferro dels diferents pobles de manera sostenible i ajudant-se de noves tecnologies. Així ho va explicar Marc Garriga, director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, una de les entitats organitzadores del certamen. Aquesta edició també se centra en els Camins de Ferro i fa especial èmfasi en les experiències al voltant del ferro. Aquest any, Andorra és el país convidat que compta amb una història i un patrimoni ric al voltant del ferro.

Durant el cap de setmana, vuitanta forjadors elaboren bancs artístics forjats que quedaran als diferents pobles de la vall Ferrera. La consellera de Cultura, Laura Borràs, va inaugurar el certamen i va recordar la mitologia grega i el déu Hefest del foc i de la forja, per explicar que com a país Catalunya haurà de ser forta i dúctil com el ferro. El certamen compta amb un mercat artesà que inclou una trentena de parades, a més d’exposicions de forja i activitats culturals i de lleure.

tracking