SEGRE

CELEBRACIONS ORGANITZACIÓ

Penya Fragatina accepta 4 recintes per instal·lar casetes per les festes del Pilar

L’entitat vota a favor de l’alternativa de l’ajuntament a l’esplanada del Sotet

La passada edició de les festes del Pilar de Fraga.

La passada edició de les festes del Pilar de Fraga.A. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els socis de la Penya Fragatina van acceptar ahir en votació la proposta de l’ajuntament per traslladar les festes del Pilar a quatre recintes diferents. El consistori va plantejar instal·lar-les al pàrquing de l’antic Sabeco, la Zona de La Pista, el passeig Constitució i el pàrquing al costat dels jardins Joan Carles I, tot això com a alternativa a l’esplanada del Sotet. Val a recordar que la nova normativa sobre inundabilitat va impedir instal·lar-hi les casetes a l’última edició de les festes.

Cadascuna de les 206 penyes podia designar un representant per a la votació, i un total de 178 hi van participar. Hi va haver set vots nuls i només cinc van votar en contra de la proposta de l’ajuntament, que implicava renunciar a instal·lar casetes durant els pròxims anys penyes.

L’opció triada per fer-ho, amb cinquanta-vuit vots, va ser la que plantejava un sorteig anual, davant de quatre alternatives més per efectuar aquest repartiment.

La votació es va portar a terme al llarg de la jornada i va acabar a les 21.00 hores. Va ser precedida per una reunió informativa a finals del mes passat, en la qual la Penya Fragatina va estimar que instal·lar-se en quatre recintes representaria un sobrecost que ascendiria a un total de 110.000 euros, quantitat que deixaria el balanç d’ingressos i despeses de l’entitat amb un saldo negatiu d’aproximadament 57.000 euros. Durant la sessió, van apuntar que el consistori s’ha ofert a concedir una subvenció directa.

Aquest pressupost preveu únicament les casetes i no espectacles als recintes. L’entitat ha realitzat una estimació sobre el cost de programar al pavelló del Sotet “únicament amb grups de versions, sense artistes de renom per tal de poder arribar a unes xifres viables”.

tracking