SEGRE

DESPOBLACIÓ INICIATIVES

Un municipi de Lleida dissenya per als veïns un sistema de farmàcia a demanda

Beneficiarà també Tragó i Nuncarga, a causa de l’elevat índex de gent gran

Vista de la localitat de Peramola.

Vista de la localitat de Peramola.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Peramola posarà en funcionament un servei de farmàcia a demanda pensat, sobretot, per a la gent gran del municipi. Malgrat que la localitat conserva el consultori mèdic i d’infermeria diversos dies a la setmana, la farmàcia més pròxima és la d’Oliana, la qual cosa representa un problema per als veïns que no tenen vehicle o són grans. A banda del consultori de Peramola, el nucli de Tragó també disposa d’aquest servei.

L’alcaldessa, Gemma Orrit, va explicar que fa mesos que treballen en el projecte i que “falta buscar la fórmula final”, que podria passar per contractar una persona que s’encarregui del servei. La proposta és utilitzar les oficines del consistori com a punt de recollida dels medicaments per als veïns, i falta per veure, va apuntar, “com es realitza el pagament del tant per cent que abonen els jubilats pels medicaments”. El servei, que també es farà extensiu per als veïns dels nuclis de Tragó i de Nuncarga, és “totalment necessari per tal de frenar la despoblació que estem patint”.

“Els municipis més petits estem perdent població a marxes forçades i per a la gent de la tercera edat és un gran problema”, va dir Orrit. El municipi de Peramola compta amb 349 habitants censats i un 70 per cent d’ells, segons va assenyalar l’ajuntament, estan dins de la franja de la tercera edat, per la qual cosa un servei de farmàcia a demanda “és totalment necessari”. “Molts padrins viuen sols i no tenen família que els faci els encàrrecs i ells sols no poden desplaçar-se a Oliana per anar a la farmàcia”, va concloure en aquest sentit Orrit. El municipi va perdre ja fa quatre anys anys l’única oficina bancària de la qual disposaven els veïns, un fet, diu l’alcaldessa, “que ha fet molt mal als nostres ciutadans”.

tracking