SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Alcaldes clamen seguretat a la C-12 i el Govern hi preveu rotondes el 2019

Per evitar sinistres en interseccions de Maials, Llardecans, Sarroca i Torrebesses || Plantegen cinc glorietes en aquests municipis entre l’any que ve i el 2020

Tàrrega va obrir ahir al trànsit el carrer La Pau, la circumval·lació que passa per la falda de Sant Eloi.

Tàrrega va obrir ahir al trànsit el carrer La Pau, la circumval·lació que passa per la falda de Sant Eloi.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alcaldes de Maials, Llardecans, Sarroca de Lleida i Torrebesses es van reunir ahir a Barcelona amb responsables del departament de Territori per demanar millores en la seguretat de la carretera C-12. Es tracta d’un tram de la via que ha registrat vuit morts i diversos ferits en accidents en els últims dos anys, una xifra elevada ja que es considera que té un volum de trànsit inferior al d’altres eixos viaris de Lleida com l’N-230 i l’N-240. La conselleria, per la seua part, va avançar que preveu la construcció de rotondes a partir de l’any que ve per evitar sinistres a les interseccions d’aquests municipis.

Els edils d’aquestes localitats es van mostrar satisfets després de la reunió, al considerar que les rotondes suposen un avenç en la seguretat respecte als accessos actuals als pobles, que obliguen a creuar la calçada en els revolts a l’esquerra. Per a l’any que ve se’n plantegen quatre.

Una a Sarroca, una altra a Torrebesses i dos al municipi de Llardecans. Així mateix, la conselleria preveu redactar el projecte d’una més a Maials i portar a terme les obres l’any 2020. Així ho va comunicar als alcaldes, si bé els terminis estan condicionats a la disponibilitat pressupostària. Al marge d’aquestes glorietes, el departament va apuntar en la reunió a la possibilitat d’estudiar altres alternatives a llarg termini per garantir la seguretat i la fluïdesa del trànsit.

D’altra banda, Tàrrega va reobrir ahir al trànsit el carrer de la Pau, la circumval·lació que passa per la falda de Sant Eloi i que uneix el carrer del Segle XX i el passeig de Simó Canet. La reforma millora la mobilitat i el pas de vianants, ja que s’ha renovat el ferm de la calçada i s’ha construït una vorera de dos metres i mig d’ample. És un vial molt transitat i on es concentren equipaments com la comissaria de la Policia, l’Escola dAdults, l’Escola Alba o l’alberg de transeünts.

Els treballs han ha suposat una inversió de 215.380 euros i han mantingut tallat el vial des del mes de febrer passat després que s’hagi redissenyat la via que ara tindrà direcció única de pujada, mentre que el carrer paral·lel Mestre Amigó tindrà doble sentit.

tracking