SEGRE

URBANISME ESPAI PÚBLIC

El Parc del Cadí de la Seu, més ben connectat amb la catedral i el centre

Projecte de l’ajuntament per reformar-lo

L’ajuntament de la Seu va ser dimarts als actes del CAR amb motiu de Barcelona’92.

L’ajuntament de la Seu va ser dimarts als actes del CAR amb motiu de Barcelona’92.AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu reformarà el Parc del Cadí per millorar la connexió d’aquest espai amb la catedral de Santa Maria d’Urgell i els carrers del centre. Es tracta d’un projecte en tràmit que el consistori espera executar a partir del pròxim mes de setembre amb un pressupost de 90.000 euros. L’alcalde, Albert Batalla, va destacar que aquest espai és “un dels principals miradors de la Seu” amb vistes a la serra del Cadí i a la catedral.

El consistori de la localitat va destacar que aquesta intervenció urbanística té com a objectiu dignificar i modernitzar una zona situada a l’entorn de diferents elements turístics del municipi. S’espera que les obres s’iniciïn aquesta tardor i acabin abans de final d’any.

La Seu destinarà 90.000 € a aquesta obra, que preveu iniciar al setembre i acabar abans de final d’any

El projecte de l’ajuntament, actualment en període d’exposició pública, preveu eliminar la tanca verda que ara separa el parc del carrer Ramon Llambart i salvar el desnivell amb unes escales de pedra que n’afavoriran l’accés. També està previst renovar el mobiliari urbà amb bancs orientats cap a la serra del Cadí i la instal·lació de parterres. A la zona pròxima a l’ajuntament està previst que s’habiliti un espai que podrà utilitzar-se com a escenari.

Les actuacions previstes es completaran amb seients orientats a l’absis de la catedral, una nova tanca per al mirador i noves zones enjardinades que conservaran els arbres actuals. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, va afirmar que les obres previstes suposaran una millora “molt necessària” al Parc del Cadí, on “no s’havia fet cap intervenció des de feia molts anys”. El consistori de la capital de l’Alt Urgell haurà de treure a concurs les obres en els pròxims mesos.

tracking