SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Espectacular sortida de via a Raimat

El conductor va ser evacuat en estat menys greu a l’hospital Arnau de Vilanova || L’alcaldessa pedània denuncia la perillositat d’un tram “sense visibilitat”

Vista del camió bolcat contra la instal·lació elèctrica, en el punt quilomètric 7 de l’L-802.

Vista del camió bolcat contra la instal·lació elèctrica, en el punt quilomètric 7 de l’L-802.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conductor d’un camió va resultar ahir ferit al sortir de la via i col·lidir contra una torre d’electricitat a l’L-802, al seu pas per Raimat. L’accident es va produir prop de les 11.45 hores quan, per causes que es desconeixen i s’investiguen, el conductor del camió va perdre el control, va xocar contra la barana i va sortir disparat contra la torre d’alta tensió. El conductor, que va quedar ferit amb caràcter menys greu a causa d’un traumatisme al cap, va ser evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Malgrat que el fort impacte no va causar problemes en el subministrament elèctric de la zona, la base de la torre va quedar danyada i, segons van apuntar fonts d’Endesa, haurà de substituir-se.

Fins al lloc del sinistre es van desplaçar un total de cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i una ambulància medicalitzada del SEM, que va traslladar el ferit a l’hospital lleidatà després d’examinar-lo al lloc dels fets.

Segons van explicar fonts presencials, a última hora d’ahir estava previst el trasllat del camió, que va quedar bolcat contra la torre. L’alcaldessa pedània de Raimat, Eva Horcajada, va explicar a aquest diari que “es tracta d’un tram molt perillós pel qual cada dia passen molts vehicles, fins i tot autobusos escolars”.

En aquest sentit va denunciar que “des de fa anys reclamem a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) que el declari com a punt negre, ja que es tracta d’un canvi de rasant amb molt poca visibilitat”, al mateix temps que va instar la Paeria i Adif a “intervenir en l’assumpte perquè no ens agradaria haver de lamentar cap víctima mortal”.

Així mateix, Horcajada va destacar que des de l’ajuntament d’aquesta entitat municipal descentralitzada van fer les gestions necessàries per senyalitzar el tram amb un avís de perill, a més de restringir-hi la velocitat a trenta quilòmetres per hora.

D’altra banda, una dona va resultar ferida de caràcter menys greu al sortir amb el vehicle de la via a la C-12 al seu pas per Torrelameu, segons va informar Trànsit. L’accident es va produir a les 17.13 hores i el SEM va evacuar la ferida a l’hospital Arnau de Vilanova.

tracking