SEGRE

POLÍTICA NOMENAMENTS

Isidre Gavín, nou secretari de Mobilitat i Ricard Font presidirà FGC

Lleida, sense delegat des de fa més de vuit mesos i sense retrat oficial de Torra

Isidre Gavín i Ricard Font.

Isidre Gavín i Ricard Font.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell Executiu va nomenar ahir Isidre Gavín nou secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, un càrrec en el qual substitueix Ricard Font, que al seu torn passarà a presidir l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat. Gavín, que va ser president de la Diputació de Lleida entre el 2003 i el 2007 i va ser regidor i cap de l’oposició de la Paeria de Lleida per CiU, ocupava fins ahir la direcció general de Cimalsa, una SA amb capital 100% de la Generalitat, on va estar set anys i mig. En aquesta societat va coincidir amb l’actual conseller de Territori, Damià Calvet, que va ser el seu president durant aquest període. Ara Gavín serà el número dos del conseller.

El nou secretari d’Infraestructures compleix aquest any 55 anys i és enginyer tècnic agrícola. Amb 21 anys va aconseguir un escó al Parlament i es va convertir en el diputat més jove d’Europa. En declaracions a SEGRE, Gavín es va mostrar il·lusionat amb el nou càrrec i va dir que un dels seus “principals reptes personals és que Lleida es noti i estigui molt present” en la política de mobilitat catalana.

Per la seua part, Ricard Font, lleidatà de naixement (Seu d’Urgell, 1971) era secretari de Mobilitat des del 2013 i ara presidirà FGC. Substitueix Enric Ticó que, precisament, reemplaçarà Isidre Gavín en la direcció general de Cimalsa. La consellera Elsa Artadi va atribuir els tres nomenaments a una reordenació interna a la conselleria. Els nomenaments de l’Executiu, que es va constituir el 2 de juny després de la investidura del president Quim Torra el 14 de maig, van obviar de nou la designació de delegats territorials.

A Ponent i el Pirineu, Ramon Farré (PDeCAT) i Maria Rosa Amorós (ERC) van ser destituïts després de l’entrada en vigor de l’article 155 el 2 de novembre, per la qual cosa els seus càrrecs estan vacants des de fa més de vuit mesos. En les últimes legislatures, entre la investidura del president i el nomenament de delegat (Artur Mas i Carles Puigdemont amb Ramon Farré) van passar 15 i 9 dies.

A Ponent, en les últimes setmanes han sonat diversos noms com a delegat, mentre que al Pirineu, ERC dóna per fet que Rosa Amorós repetirà en el càrrec. Al pla la decisió s’estaria retardant a falta d’un acord en el si de Junts per Catalunya i el PDeCAT. La Generalitat tampoc ha facilitat encara el retrat oficial de Torra.

Isidre Gavín i Ricard Font.

Isidre Gavín i Ricard Font.

tracking