SEGRE

TRIBUTS ORGANISME DE RECAPTACIÓ

Aquesta és la quantitat que recapta la Diputació per als ajuntaments en impostos i taxes

Augmenta la delegació de tributs a l’organisme autònom, que també gestiona cobraments per a la hisenda catalana || Té delegat el cobrament per part de 228 dels 231 ajuntaments de Lleida

Un 40% de les gestions, en línia - L’oficina virtual de l’Organisme de Gestió de Tributs de la Diputació va registrar l’any passat fins a 68.492 moviments o gestions on line, cosa que suposa el 40% del total. Aquest és precisament un dels ...

Un 40% de les gestions, en línia - L’oficina virtual de l’Organisme de Gestió de Tributs de la Diputació va registrar l’any passat fins a 68.492 moviments o gestions on line, cosa que suposa el 40% del total. Aquest és precisament un dels ...LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els ajuntaments que tenen delegat el cobrament dels seus tributs a la Diputació van recaptar l’any passat 6,69 milions d’euros més que el 2016 especialment per l’empenta de l’Impost de Béns Immobles (IBI), les taxes i els impostos especials. L’Organisme de Recaptació va gestionar el cobrament el 2017 de 138,97 milions d’euros en impostos, taxes i multes, un capítol que va a més a causa de la delegació per part dels ajuntaments de les sancions de circulació (vegeu el desglossament).

El 2016 la corporació va posar a cobrament en canvi 132,3 milions d’euros en tributs. I el 2010 va gestionar el cobrament de 105 milions. En el cas dels IBI, en urbana es van expedir rebuts per import de 72,38 milions d’euros, davant els 71 de 2016, mentre que en el de rústica la xifra va passar dels 6,9 el 2016 a més de 8,2 el 2017. S’hi sumen els impostos per béns immobles especials (Bices), com els terrenys dels embassaments o de les autopistes.

En aquest sentit, val a destacar que el 2016 va expirar la bonificació del 95% amb què comptava la concessionària de l’AP-2, que passa per setze municipis de Lleida, i des d’aleshores ja cobren el 100% de l’impost. En aquest cas, el 2016 van girar rebuts per valor de 6,9 milions d’euros i el 2017 van ser 8,218 milions.

També en el capítol de les taxes municipals (guals o escombraries, per exemple) la recaptació es va incrementar al passar d’11,18 milions d’euros a 12,216 milions. Fonts de l’organisme de recaptació, el consell d’administració del qual va analitzar la setmana passada les xifres de l’any passat, van remarcar que una part de l’increment dels impostos girats es deu a l’actualització dels valors, especialment en rústica, i també a la incorporació de nous béns per nous edificis construïts.

Un 90% dels impostos i taxes que es posen a cobrament es recapten en el tràmit de pagament voluntari i el 10% restant ha de fer-se per la via executiva, després de finalitzar els terminis ordinaris. Segons l’Organisme de Tributs, l’índex de cobrament en voluntària havia caigut en els anys de crisi del 90,5% al 87% i ara torna a les xifres de temps de bonança. L’oficina de tributs de la Diputació gestiona impostos delegats de 228 dels 231 municipis lleidatans. La capital té la seua pròpia oficina.

Actualment, les oficines de la Diputació gestionen les sancions de 14 ajuntaments, quatre més que l’any passat i principalment capitals de comarca. L’any passat, segons va transcendir en la reunió del consell d’administració de l’Organisme, es van girar sancions per valor de 723.000 euros, davant els 89.000 euros de 2013, primer any de funcionament de la delegació d’aquests tributs.

Catorze municipis deleguen cobrar les sancions de circulació Una de les últimes incorporacions a la llista de delegacions de cobrament a l’Organisme de Recaptació són les multes de zona blava i de circulació derivades de les ordenances municipals dels ajuntaments.

tracking