SEGRE

HABITATGES AJUTS

El Govern xifra en 4.800 les famílies que esperen un pis social a Lleida

Incasòl destina trenta milions d’euros per ampliar el parc públic de lloguer || L’any passat la Generalitat disposava de 1.100 habitatges a Ponent i el Pirineu

Wenceslao Esteban, de Balaguer, al qual ha estat concedit un habitatge social a Vielha.

Wenceslao Esteban, de Balaguer, al qual ha estat concedit un habitatge social a Vielha.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 4.877 famílies estan inscrites al registre de la Generalitat per obtenir una vivenda de lloguer social a Lleida. La demanda cada any és més gran i l’oferta era l’any 2016 de 1.102 pisos entre el pla de Lleida i el Pirineu. Per intentar equilibrar aquest desajust, el departament de Territori i Sostenibilitat preveu incrementar el parc públic i destinarà trenta milions d’euros per comprar pisos procedents d’execucions hipotecàries per destinar-los al parc públic de lloguer. Aquesta compra es farà aplicant el dret de tempteig i retracte o directament per part de l’empresa pública Incasòl. Amb aquesta aportació, el departament calcula que es podran adquirir sis-cents habitatges per al parc públic gestionat per la Generalitat, format actualment per 18.000 vivendes a Catalunya. Així mateix, també preveu adquirir 1.800 habitatges més gràcies al conveni existent entre l’Institut Català de Finances (ICF) i l’Agència d’Habitatge de Catalunya (AHC) amb el qual ajuntaments, entitats sense ànim de lucre i del tercer sector poden disposar d’una línia de crèdit, de 110 milions, per comprar via tempteig i retracte i posar-los de lloguer social.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va anunciar altres mesures per augmentar el parc públic d’habitatge com l’ampliació dels acords de cessió d’habitatges d’entitats bancàries per al lloguer social o un nou marc normatiu per potenciar el lloguer amb contractes de com mínim cinc anys, entre altres mesures per facilitar l’accés a una vivenda.

tracking