SEGRE

MUNICIPIS VANDALISME

Guerra de murals a Bellpuig al provar d'esborrar el lema sobiranista

L’havia dibuixat el CDR de Bellpuig i comptava amb permís municipal || Van pintar la ‘rojigualda’ a sobre, però va durar només unes hores i els Mossos hi van anar

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El mural independentista més gran de Lleida, d’uns 500 metres quadrats a peu de l’antiga N-II a Bellpuig, va ser repintat durant el dia d’ahir en dos ocasions. Al matí, uns desconeguts van eliminar el lema independentista “Fem República” i van sobreposar la bandera espanyola al llarg de tot el mural. Les xarxes socials s’hi van bolcar en contra. Segons veïns de la localitat, “l’atac es va produir entre les 00.30 i les 5.30 hores”.

No obstant, la resposta no va tardar a arribar i ahir a la tarda simpatitzants del CDR de Bellpuig es van encarregar d’eliminar les franges roges que s’havien pintat aprofitant part del color roig per simular una estelada. També van reconstruir l’estrella, que havia estat esborrada. La situació va generar molta tensió i es van personar els Mossos d’Esquadra per identificar les persones que es trobaven al lloc, encara que finalment no van actuar perquè el mural es troba en un terreny municipal i tenien permís de l’ajuntament.

Dissabte passat el CDR de Bellpuig va organitzar una jornada popular per pintar el mural al polígon del Coscollar, a l’N-II i visible des de l’A-2, en què es podia llegir el lema “Fem República” al costat d’una estelada. Les lletres estaven pintades en negre sobre una base de color groc, que reivindicava llibertat per als presos polítics i el retorn dels “exiliats”.

Durant la jornada, van treballar en l’elaboració una vintena de persones durant més de 12 hores. La creació va ser possible gràcies a la col·laboració de les persones que van comprar bitllets solidaris al preu d’1 euro, fins a arribar a aconseguir els 1.200 euros que costava la pintura, la xapa i el lloguer de tots els elevadors i les excavadores. El mural va aparèixer ahir al matí amb les lletres esborrades amb pintura groga i a la part superior i inferior de la xapa una línia roja simulant la bandera rojigualda. A més, l’estrella també la van deixar tapada.

 
   
Guerra de murals a Bellpuig al provar d'esborrar el lema sobiranista

Guerra de murals a Bellpuig al provar d'esborrar el lema sobiranistaSEGRE

tracking