SEGRE

TRÀNSIT INICIATIVES

Canvis en el carnet per punts per sancionar més l'ús del mòbil

El director de la DGT anuncia una reforma per incrementar les multes per distraccions || Causen un de cada quatre accidents amb víctimes a Ponent

El director general de Trànsit, Pere Navarro, ahir.

El director general de Trànsit, Pere Navarro, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de la DGT, Pere Navarro, va anunciar ahir en la seua primera compareixença pública després de prendre possessió que una de les seues primeres mesures al capdavant del departament serà l’actualització del carnet per punts per lluitar contra l’augment de la mortalitat a les carreteres. “Cal fer balanç, actualitzar i retocar per donar-li un nou impuls”, va dir. L’anunci el va fer durant el balanç de sinistralitat viària de l’any 2017, el quart en el qual es registra un increment dels morts a la carretera, amb un total de 1.830 víctimes mortals, 20 més que l’any 2016, cosa que implica un 1,1% més.

Els canvis en el carnet per punts anirien encaminats a endurir les sancions per l’ús del mòbil al volant, ja que es tracta d’una de les infraccions més comunes i directament relacionades amb la sinistralitat, atès que la distracció és la primera causa de mort a la carretera, al davant de l’alcohol i la velocitat. De fet, a les comarques lleidatanes, accions com mirar el WhatsApp o respondre una trucada estan al darrere de més d’un de cada quatre accidents amb víctimes. Actualment, les distraccions són una infracció greu i representen 200 euros de multa i la retirada de tres punts del carnet.

L’objectiu seria endurir amb més punts retirats aquesta sanció i totes aquelles que són més perilloses i més freqüents entre els conductors.

El carnet per punts va entrar en funcionament l’1 de juliol de l’any 2006, a l’anterior etapa de Navarro al capdavant de la DGT, durant el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Des d’aleshores, més de 74.000 lleidatans han estat multats per aquest sistema, la qual cosa suposa que tres de cada deu conductors de Lleida han perdut algun punt del seu carnet de conduir i que més de 2.700 s’han quedat sense cap punt. En total, s’han retirat més de 405.510 punts de carnet.

tracking