SEGRE

MUNICIPIS INDÚSTRIA

Cortizo, primera empresa als terrenys de l'antiga L'Agudana

Gairebé una dècada després del tancament de l’empresa càrnia

El polígon industrial de Cervera, on era L’Agudana.

El polígon industrial de Cervera, on era L’Agudana.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup gallec Cortizo, dedicat a la producció de sistemes d’alumini per a la construcció, ultima amb l’Institut Català de Finances la compra de 12.000 metres quadrats dels terrenys de l’antiga L’Agudana. El grup, que des del 2009 està instal·lat en una nau de 5.000 metres al polígon de la ciutat, projecta traslladar les instal·lacions a aquest espai, que dobla la superfície actual.

Si les negociacions arriben a bon port, tres anys després de la demolició de L’Agudana, Cortizo seria la primera empresa que s’instal·li en aquests terrenys, propietat de la Generalitat.

La venda es negocia a un preu que supera el mig milió d’euros.

L’Agudana va ser una de les empreses insígnia de Cervera, líder en el sacrifici de caps de bestiar i elaboració de productes carnis. Va tancar el 2010 després d’un lustre d’intents infructuosos per reflotar-lo. Entre el 2010 i el 2015 el complex va quedar abandonat i va patir diversos saquejos. Les denúncies de l’alcalde, Ramon Royes, per qüestions de salubritat i seguretat, van portar que la Generalitat n’aprovés la demolició el 2015.

tracking