SEGRE

MEDI AMBIENT POLÈMICA

Estudien denunciar el Canal d'Urgell per la tala d'arbres a Agramunt

Un arbre tallat al costat del canal d’Urgell a Agramunt.

Un arbre tallat al costat del canal d’Urgell a Agramunt.AYUNTAMIENTO DE AGRAMUNT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Agramunt estudia la possibilitat d’iniciar un procés contenciós contra la comunitat de regants del Canal d’Urgell per la tala d’arbres que ha dut a terme durant els últims mesos. Segons el consistori, sempre ha existit un acord entre les dos institucions que davant de qualsevol actuació, abans “es parlaria i recordaria”.

Fa uns quants mesos, amb motiu del recreixement del canal, “s’han destruït bona part dels arbres que hi havia entre els safarejos municipals i el pont del Camí de la Donzell”.

Segons l’alcalde, Bernat Solé, no “es prova de determinar de qui són els arbres”, sinó de “preservar un patrimoni natural que és de tots”. Solé va lamentar que no s’hagi informat el consistori de l’actuació i va remarcar que “no creiem que les coses s’hagin de fer així”.

L’ajuntament va recordar que l’any passat es van retirar uns arbres de gran mida a la zona de Mafet i consideren que s’han de portar a terme les actuacions necessàries per al bon funcionament de la infraestructura sense que siguin incompatibles amb la preservació de l’entorn.

tracking