SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Bassella reobre la platja d’Ogern, tancada des de fa dos anys

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ogern recuperarà a partir d’avui la platja fluvial que es troba al costat del riu Ribera Salada. Les instal·lacions van tancar el 2015 i no s’han obert durant els dos últims estius, després que s’interposés una denúncia que alertava que el cabal del riu es trobava per sota del mínim ecològic per culpa de la captació d’aigua que omplia les basses.

Ara, el consistori ha dut a terme una actuació per regular el cabal d’entrada, amb l’objectiu de garantir el curs ambiental que necessita el riu, i ha rebut una concessió provisional de tres mesos per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) que li permet obrir el recinte i posar a prova l’eficàcia d’aquesta intervenció. L’alcaldessa de Bassella, Cristina Barbens, va explicar que d’aquesta manera s’aconseguirà no captar més aigua de la que tenen autoritzada.

Amb la reobertura de les instal·lacions també es posarà en marxa l’edifici de serveis que s’ha construït en els últims mesos i es donarà ús al vial d’accés que s’ha habilitat des del nucli urbà.

tracking