SEGRE

SUCCESSOS CRIM

Pena de mort per a l'assassí de l'empresari de l'Albi a Tailàndia

Ratifiquen la condemna d’Artur Segarra, que recorrerà davant del Suprem per evitar morir d’una injecció letal || Diu que va ser l’exnòvio qui va matar David Bernat

El català Artur Segarrra va ser detingut quan intentava fugir.

El català Artur Segarrra va ser detingut quan intentava fugir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tribunal d’apel·lació de Bangkok va decidir ahir mantenir la pena de mort per a Artur Segarra, condemnat per l’assassinat el 2016 de l’empresari de l’Albi David Bernat, al trobar “sense fonament” el recurs presentat. Segarra va assenyalar que acudirà al Tribunal Suprem, màxima instància judicial de Tailàndia i últim recurs d’apel·lació, a la recerca de la revocació de la sentència. El magistrat va trobar “infundades” les al·legacions de Segarra i va considerar vàlides les proves i testimonis obtinguts per la Policia sobre el crim, que ja van ser acceptades per un tribunal de primera instància el 2017, quan es va sentenciar al català. Durant la lectura de la decisió d’apel·lació, que va durar uns 10 minuts, el jutge va mantenir la “culpabilitat” de l’acusat i el “càstig” a la pena capital, pràctica que es realitza a Tailàndia mitjançant una injecció letal.

El condemnat va escoltar el dictamen encadenat i amb rostre seriós i va reclamar després de la vista acudir a un hospital. Després de la decisió de Tribunal Suprem, la sentència serà ferma. El principal punt de la defensa és que Segarra “ho nega tot”, va indicar el seu representant legal. El condemnat manté el seu al·legat d’innocència, en una carta enviada a Efe, i apunta cap a la seua excompanya sentimental, la tailandesa Pritsana Saen-ubon, com la responsable del crim, que es va cometre el gener de l’any 2016, en connivència de la Policia, que acusa de “manipular” part de les proves. L’abril del 2017, un tribunal de justícia de Bangkok va trobar Segarra culpable d’assassinat i el va sentenciar a mort. També va ser condemnat per uns altres dotze delictes –segrest, tortura i robatori, entre d’altres– motivats, segons el dictamen, per robar els diners –centenars de milers de dòlars– que la víctima tenia en un compte corrent a Singapur.

Segons la investigació policial, Segarra va segrestar Bernat el 19 de gener del 2016 i el va retenir durant set dies a l’apartament que tenia llogat a Bangkok, on va ocórrer l’assassinat. El lleidatà tenia 39 anys, treballava d’enginyer i consultor en telecomunicacions a Teheran. Van trobar el seu cadàver esquarterat en un riu. Segarra va intentar fugir.

tracking