SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Temen que l'escola d'Almenar es quedi petita tot just estrenar-la

Queixes de famílies, mentre que Ensenyament addueix que la població va en descens

Imatge d’arxiu de les obres de la nova escola d’Almenar, que van començar a finals de juny.

Imatge d’arxiu de les obres de la nova escola d’Almenar, que van començar a finals de juny.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Famílies d’alumnes de l’escola d’Almenar temen que el nou col·legi es quedi petit tot just estrenar-lo. El centre comptaria amb 14 aules de Primària i 4 d’Infantil. Aquestes últimes no serien suficients per acollir els 6 grups que es preveu que tingui el col·legi i “se’n necessitarien dos més. Per la qual cosa, tant les famílies com l’oposició a l’ajuntament reclamen que s’executi ja l’ampliació de l’escola que es preveu en el projecte constructiu de l’equipament. Aquesta preocupació va arribar dijous al ple de l’ajuntament, on el grup d’Almenar Som Poble Viu va preguntar a l’equip de govern sobre aquest tema i li van respondre que tenen previst reunir-se amb la conselleria d’Ensenyament a començaments de setembre, per veure si és possible ampliar el nombre d’aules del centre, segons va explicar ahir l’alcaldessa, Teresa Malla. Des d’Almenar Som Poble Viu van assegurar que el que demanen és que “ja que dins del projecte es contempla una futura ampliació, que aquesta es faci ara”, perquè la localitat fa més de 14 anys que demana aquesta nova escola “per falta d’espai”, i consideren que “fer-la petita” no tindria cap sentit. Així mateix, van defensar que “els nens i nenes d’Almenar necessiten un equipament decent per a la seua educació” i asseguren que no “els podem fer cabre al centre de qualsevol manera”.

Per la seua part, el delegat d’Ensenyament a Lleida, Carles Vega, va assegurar que “l’escenari actual és que la població vagi a menys” i que el projecte s’ha elaborat seguint uns patrons demogràfics. No obstant, va apuntar que en cas que es capgiressin les tendències demogràfiques, hi ha terrenys reservats per poder ampliar el col·legi.

Cervera demana conservar 5 línies de P-3 i Vega diu que busca solució L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, va reclamar que la ciutat “mantingui les cinc línies de P-3”. En una publicació a Facebook, va indicar que així ho ha demanat “en tres cartes dirigides al conseller Josep Bargalló” i que “és l’única decisió possible per fer justícia i tornar a la normalitat a la comunitat educativa”, arran de la polèmica per la matriculació. Per la seua part, el director d’Ensenyament a Lleida, Carles Vega, va dir que treballa per aconseguir una solució satisfactòria i evitar conflictes.

tracking