SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó per contractar sicaris per a dos atracaments a Agramunt i Tàrrega

Els va pagar perquè assaltessin una botiga i un domicili || El mòbil podria haver estat una revenja i el Tribunal Suprem els imposa fins a 8 anys i mig de presó

El judici es va celebrar a finals del 2016 a l’Audiència de Lleida i ara la sentència és ferma.

El judici es va celebrar a finals del 2016 a l’Audiència de Lleida i ara la sentència és ferma.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha condemnat a penes d’entre cinc anys i mig i vuit anys i mig de presó un home que va contractar tres sicaris perquè l’agost del 2013 atraquessin un home i la seua parella a Tàrrega i a Agramunt, respectivament. El Suprem ratifica la sentència de l’Audiència de Lleida i desestima el recurs presentat pels acusats. Un dels condemnats és Javier M., que va confessar haver-se posat en contacte amb sicaris per portar a terme l’atracament a la botiga de llavors de marihuana Punto Verde de la capital de l’Urgell. En canvi, la que llavors era la seua parella i que anteriorment ho havia estat d’una de les víctimes, va ser absolta per falta de proves malgrat que tant per a la Fiscalia com per als Mossos va ser la instigadora de l’assalt, “al ser l’única que tenia interès i mòbil per robar a la víctima”, segons va sostenir el Ministeri Públic. S’enfrontava a una petició de quatre anys de presó.

El judici es va celebrar a finals de l’any 2016. L’instigador va reconèixer a la vista que havia acompanyat dies abans alguns dels atracadors, tots ells veïns de Mataró, a localitzar la botiga. El doble atracament es va produir la tarda del 28 d’agost del 2013 a Tàrrega i Agramunt després que els sicaris entressin a la botiga de llavors de marihuana Punto Verde de Tàrrega i, fent-se passar per mossos d’esquadra de paisà, van lligar la víctima de peus i mans, el van colpejar i el van tancar en un bany. Posteriorment, van acudir al seu domicili, a Agramunt, on també es van fer passar per policies davant de la seua parella per robar la caixa forta i el cotxe. La dona absolta, que quan es van produir els fets vivia al costat de l’instigador a Puigverd d’Agramunt, ha negat sempre la seua participació malgrat que per a la víctima, Fiscalia i Mossos tot va ser idea seua.

Tanmateix, l’Audiència la va absoldre perquè “no consta que hagués planificat el robatori, ni que l’hagués proposat a algú, ni que hagués conspirat per executar-lo”. El Suprem considera que hi ha prou proves contra els acusats per considerar-los culpables. Així mateix, hauran d’indemnitzar les víctimes amb 5.500 euros pels danys morals ocasionats. Al ser la sentència ferma, hauran d’entrar a la presó.

tracking