SEGRE

TURISME BALANÇ

El Pirineu penja el cartell de complet

Els bungalous de les comarques de muntanya, al 100% d’ocupació el cap de setmana i els hotels, al 90% || Els esports d’aventura es recuperen després d’una primavera excepcionalment plujosa

Famílies practicant piragüisme al pantà de la Torrassa.

Famílies practicant piragüisme al pantà de la Torrassa.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els turistes han omplert aquest cap de setmana els bungalous, hotels i zones d’acampada del Pirineu i espais com el Parc Nacional d’Aigüestortes van rebre ahir una alta afluència de visitants.

En aquest sentit, la presidenta de la Federació de Càmpings lleidatana, Marta Cortina, va assegurar que “aquest ha estat el millor cap de setmana de l’any després de Setmana Santa”, perquè els bungalous estaven al complet i l’acampada va registrar una ocupació del 70% de mitjana.

Per la seua part, el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va explicar que els establiments hotelers de les comarques de muntanya es trobaven al 90% d’ocupació, encara que va assenyalar que “són xifres habituals al juliol”.

A més, les cases rurals estaven al 50% i la presidenta de la Federació de Turisme Rural, Núria Ferrando, va apuntar que “el mes amb més afluència per a nosaltres és l’agost, perquè al juliol solem estar entre el 40% i el 60%”.

Així mateix, el sector del turisme actiu i els esports d’aventura també van viure un bon cap de setmana, amb el 80% dels serveis reservats.

Florido Dolcet, president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, va assegurar que “s’està recuperant tot el que no es va poder fer durant els mesos de primavera”, que van ser molt plujosos i el cabal dels rius va créixer considerablement.

Dolcet va assenyalar que les activitats de barranquisme, hípica, quads i de piragüisme en pantans també van rebre molts turistes.

En aquest sentit, si es mantiguessin aquestes xifres, “se seguiria en la línia marcada al principi de la temporada de créixer entre un 3% i un 5% en el nombre de serveis de la campanya anterior”, quan van ser 708.180. “De fet, el turisme actiu, juntament amb Aigüestortes, és el principal reclam turístic a l’estiu en el Sobirà”.

“Un dels millors caps de setmana de l’any després de Setmana Santa”, segons la Federació de Càmpings

D’altra banda, un estudi del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) determina que el Parc Nacional és un dels que presenta més sostenibilitat ambiental.

Famílies practicant piragüisme al pantà de la Torrassa en una imatge d'arxiu.

Famílies practicant piragüisme al pantà de la Torrassa en una imatge d'arxiu.EDGAR ALDANA

Famílies practicant piragüisme al pantà de la Torrassa.

Famílies practicant piragüisme al pantà de la Torrassa.EDGAR ALDANA

tracking