SEGRE

PROJECTES HABITATGE

Maldà rehabilita la casa del metge per a usos socials

Destinat a joves i persones en situació d’emergència

L’antiga casa del metge de Maldà.

L’antiga casa del metge de Maldà.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Maldà està rehabilitant l’antiga casa del metge per facilitar l’emancipació dels joves i per a casos d’emergència social. L’alcalde, Sebastià Mata, va explicar ahir que “l’edifici està en desús des de fa uns vuit anys i l’ajuntament no disposa de cap habitatge per a casos de necessitat, per la qual cosa vam creure oportú adequar aquesta casa”.

L’immoble, ubicat a la zona esportiva, consta de dos pisos: una planta baixa, en la qual es passava consulta fa més de dos dècades (ara el consultori està situat al costat de l’ajuntament), i una primera planta, en la qual vivia el doctor.

Els joves conviuran en aquest edifici, que disposa de tres habitacions a la primera planta

L’any passat es va treballar per condicionar el primer pis de l’edifici, una actuació que va comptar amb un pressupost d’uns 12.000 euros (que es van finançar entre la diputació de Lleida, l’Agència Catalana de l’Habitatge a través del ministeri de Foment i el consistori). Ara, l’ajuntament ha aprovat de forma inicial el projecte de reforma de la planta baixa, en què preveu invertir 39.000 euros, aproximadament. Mata va destacar que “es tracta d’un habitatge de transició a l’emancipació ja que els joves podran conviure a l’immoble. La primera planta compta amb tres habitacions i espais comuns, així com un pis per a casos d’emergència social”.

Aquesta iniciativa està relacionada amb el reglament que impulsa l’ajuntament per augmentar fins a un 50 per cent l’Impost de Béns Immobles (IBI) als propietaris de cases buides amb l’objectiu de fomentar el lloguer i millorar l’estat dels habitatges.

Maldà també preveu crear una bossa d’habitatge amb preus regulats i despenalitzar els propietaris que s’hi inscriguin. L’objectiu final d’aquest projecte és poder garantir el dret a un habitatge a preus assequibles i evitar la degradació del parc immobiliari del municipi.

tracking