SEGRE

El ple de Benavent rebutja la moció per demanar reconeixement del Sant Joan

Benavent

BenaventOscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’ajuntament de Benavent de Segrià va rebutjar dilluns la moció que va presentar el grup d’ERC per exigir al bisbat de Lleida que reconegui i accepti l’escultura de Sant Joan creada per Ramon Inglés, veí de la localitat i aficionat de l’escultura, que es va col·locar en una fornícula de l’església fa un any.

La moció va rebre els vots en contra dels quatre edils de l’equip de govern de PDeCAT, l’edil del PP i d’un de Tots Junts per Benavent. L’alcalde, Manel Català, va explicar que per a ells aquest és un “tema tancat” i que “ningú no planteja retirar el Sant Joan”. A més, Català va assenyalar que l’escultor tampoc no demana reconeixement per la seua obra.

Per la seua part, des d’Esquerra republicana van lamentar que la proposta no prosperés i van apuntar que “PDeCAT i PP es van unir per no haver de refer el pont de diàleg entre el bisbat i el municipi, que reclama des de fa dies el reconeixement de la imatge, possiblement perquè no es vegin afectades les relacions entre els dos partits i l’entitat religiosa”.

S’ha de recordar que l’escultura va generar polèmica perquè la diòcesi s’oposava a la seua instal·lació per una qüestió estètica i els veïns van instal·lar la imatge sense comptar amb el permís del bisbat de Lleida.

tracking