SEGRE

TRIBUNALS CRIM

Imputen també un delicte contra la fauna a l'assassí confés d'Aspa

Les associacions d’Agents Rurals, per caçar al vedat sense permís del titular || Demanen a més inhabilitació i allunyament dels familiars de les víctimes

Ismael Rodríguez, durant la reconstrucció dels fets.

Ismael Rodríguez, durant la reconstrucció dels fets.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya (Asparc) i l’Associació Espanyola d’Agents Forestals i Mediambientals (Aeafma), personades en la causa contra el caçador que va matar dos agents rurals el gener de l’any passat a Aspa, també imputen a l’acusat, igual que la Fiscalia (vegeu SEGRE d’ahir), un doble delicte d’assassinat amb traïdoria en concurs amb un d’atemptat a l’autoritat i un altre de tinença il·lícita d’armes.

Tanmateix, les entitats incrementen l’acusació al considerar Ismael Rodríguez també autor d’un delicte contra la fauna pel fet d’haver entrat a caçar al vedat d’aquesta localitat del Segrià sense comptar amb el permís del titular. Per aquest fet demanen que el caçador, de trenta anys i de Vacarisses (Vallès Oriental), sigui multat amb 4.800 euros i amb tres anys d’inhabilitació per a l’exercici de la caça.

Coincideixen amb la Fiscalia a qualificar-ho d’assassinat, però demanen el màxim, 25 anys per cada víctima

Les associacions de rurals es van mostrar ahir satisfetes per l’acusació de doble assassinat exercida per la Fiscalia sobre l’assassí confés, ja que era per a elles molt important que no es considerés un homicidi.

Coincideix, a més, amb la qualificació que fan, encara que en el seu cas eleven la pena per aquest delicte al màxim, vint-i-cinc anys per cadascuna de les víctimes, segons va explicar a aquest diari l’advocat de les dos entitats, Albert Requena.

A més, les associacions de Rurals també sol·liciten que l’assassí confés dels dos agents rurals lleidatans sigui inhabilitat de forma absoluta i s’imposi una ordre d’allunyament de 500 metres dels familiars de les víctimes fins al total compliment de la condemna, entenent també durant els moments que es puguin produir eventuals permisos penitenciaris com el tercer grau.

Un punt en el qual es produeixen discrepàncies entre les dos acusacions és que per a les associacions no hi ha cap tipus d’atenuant, mentre que la Fiscalia sí que té en compte la confessió dels fets.

Per la seua part, la defensa de l’acusat va anunciar mesos enrere que sol·licitarà al jutge que se li imposin vint anys de presó perquè no considera els crims un assassinat, sinó un homicidi en el qual s’ha de tenir en compte dos atenuants, el de confessió (va ser el mateix caçador el que va trucar al 112) i el d’alienació mental transitòria.

Les famílies també sol·liciten mig segle de presó Les famílies dels agents rurals assassinats a Aspa també acusen el caçador que els va disparar mortalment de dos delictes d’assassinat pels quals, així com les associacions professionals personades a la causa, demanen un total de cinquanta-un anys de presó, incloent-hi també un any de presó per la tinença il·lícita d’armes. A més, sol·liciten cinc anys d’inhabilitació per a l’exercici de la caça i tres més de privació per a la possessió d’armes.

tracking