SEGRE

SERVEIS CONSELL D?ALCALDES

La Segarra planteja un pacte global de la tarifa de l'aigua

Xavier Casoliva.

Xavier Casoliva.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del consell de la Segarra, Xavier Casoliva, va proposar ahir aplicar de forma provisional l'antic conveni de l'aigua als cinc municipis que es van querellar contra la corporació comarcal per les noves tarifes de l'aigua i que van aconseguir una sentència favorable. Casoliva va presentar ahir davant del consell d'alcaldes un informe en el qual de manera provisional, mentre no es resol el recurs d'apel·lació, i parcial, només per als cinc ajuntaments de la querella (Tarroja, Sant Ramon, Granyena, Granyanella i Talavera), tornar a l'antic conveni de l'aigua segons el qual aquests ajuntaments pagaran 300 litres per habitant i dia. El problema és que quan s'aplicava aquest conveni els petits ajuntaments, on hi ha pocs habitants i moltes granges, consumien més de 300 litres per habitant i que ara es limitarà el consum a aquesta quantitat.

La resta de consistoris seguiran pagant segons la nova tarifa, per la qual es paga en funció de la quantitat consumida. L'alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochaca, considera que la proposta és il·legal “ja que no correspon al consell l'aplicació provisional, ni parcial de la sentència”. Va afegir que l'execució de la resolució ha de ser requerida per la part actora.

El consell proposa aplicar les velles tarifes a cinc ajuntaments que les van recórrer i van guanyar

L'informe de presidència dóna audiència als cinc alcaldes afectats per buscar un acord, obert a la resta. L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, i l'alcaldessa de Tarroja, Imma Secanell, van manifestar que la solució ha de buscar-se mitjançant un acord entre tots els edils. Casoliva va manifestar que si no n'hi ha, la proposta es votarà en un ple el proper mes de setembre.

tracking