SEGRE

TRÀNSIT EMERGÈNCIES

Cinc ferits en un aparatós accident a la carretera C-12

En la col·lisió es van veure implicats tres vehicles i els Mossos van donar pas alternatiu || Evacuats a l’hospital Arnau de Vilanova amb pronòstic menys greu

Dos dels vehicles implicats, en primer pla i al fons de la imatge.

Dos dels vehicles implicats, en primer pla i al fons de la imatge.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Un total de cinc persones, una d’elles menor d’edat, van resultar ferides ahir al migdia en un aparatós accident de trànsit a la carretera C-12 al seu pas per Menàrguens en el qual es van veure implicats tres vehicles. Els cinc ferits van ser evacuats a l’hospital Arnau de Vilanova amb pronòstic menys greu, segons va informar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

L’accident va tenir lloc, per causes desconegudes i que s’investiguen, a les 14.06 hores a l’altura del quilòmetre 159,5. S’hi van veure implicats tres vehicles, dos dels quals els més afectats i en què viatjaven els cinc ocupants ferits. Fins al lloc van acudir diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, dos dotacions dels Bombers de la Generalitat i diverses ambulàncies del SEM. Durant uns minuts la via va estar tallada al trànsit però no es van registrar retencions rellevants. Posteriorment, els Mossos van donar pas alternatiu.

La DGT planteja que les companyies generalitzin el ‘mode cotxe’ per evitar distraccions

D’altra banda, pràcticament a la mateixa hora i a la mateixa carretera, una camioneta va sortir de la via al seu pas pel terme de Maials. Concretament, l’accident es va produir a les 14.09 hores al quilòmetre 98,5. El conductor va resultar ferit de caràcter lleu, segons van informar els Bombers. Ahir hi va haver dos sinistres més que es van saldar sense ferits. Un conductor va resultar il·lès a la C-14 al seu pas per Agramunt després que el seu vehicle sortís de la via. El sinistre es va produir a les 15.49 hores. Al seu torn, cap a les 14.15 hores, un cotxe va bolcar al Poal. El conductor va resultar il·lès.

Sanció amb més punts per usar el mòbil al volant El director general de la DGT, Pere Navarro, va plantejar ahir que les companyies de telefonia mòbil generalitzin als dispositius el mode cotxe com el mode avió per evitar les distraccions a la carretera, mentre que va indicar que aquestes haurien de contribuir amb campanyes de sensibilització contra l’ús d’aquests dispositius al volant perquè és la principal causa d’accident.  Navarro, en una entrevista a RNE, va insistir que és partidari d’augmentar la retirada de punts del carnet de conduir per l’ús del mòbil al volant, dins de pla per actualitzar i reformar el sistema de punts, que ja ha complert dotze anys. Segons el seu parer, WhatsApp ha incrementat exponencialment l’ús dels mòbils, de manera que caldria tenir-ho compte a l’hora d’actualitzar el sistema per punts dels conductors. “Fa dotze anys no hi havia WhatsApp, caldria apujar els punts que perds”, va asseverar Navarro, per afegir tot seguit que l’ús del mòbil “no només és un problema de seguretat viària sinó també social”.

tracking