SEGRE

El grup Costa ampliarà les instal·lacions de Fraga i crearà 1.600 llocs de treball

Amb una inversió de 61 milions d’euros

El Presidente de Aragón, Javier Lambán, y la consejera de Economía, Industria y Empleo, Marta Gastón, mantienen una reunión de trabajo con el Grupo Costa en Fraga para conocer sus planes empresariales

El Presidente de Aragón, Javier Lambán, y la consejera de Economía, Industria y Empleo, Marta Gastón, mantienen una reunión de trabajo con el Grupo Costa en Fraga para conocer sus planes empresariales

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup aragonès Costa ampliarà les seues instal·lacions a Fraga amb un nou centre industrial, en el qual invertirà 61.450.000 euros i generarà 1.600 nous llocs de treball directes en la primera fase del projecte.

El President d’Aragó, Javier Lambán, i la consellera d’Economia, Indústria i Ocupació, Marta Gastón, han visitat aquest divendres l’empresa al costat dels seus responsables i l’alcalde de Fraga, Miguel Luis Lapeña. Han conegut els detalls del projecte d’ampliació, que s’ubicarà a la Plataforma Logística de Fraga, integrada a Aragón Plataforma Logística (APL). Allà s’ubicarà aquest nou centre, que serà declarat Inversió d’Interès Autonòmic dimarts vinent en Consell de Govern.

La seua implantació es durà a terme en una parcel·la mínima de 140.000 m² i es desenvoluparà en diverses fases executives. Aquest centre productiu preveu mesures d’estalvi energètic i d’aigua a través de l’ús optimitzat de l’energia i dels sistemes de refrigeració i congelació, sistemes d’aire comprimit i vapor, la reducció del consum d’aigua i generació d’aigües residuals i l’optimització dels diferents processos.

El nou projecte del Grup Costa constitueix una aposta important per Aragó que afavorirà el desenvolupament de l’activitat industrial i agroalimentària, a més del creixement de la renda i l’ocupació. El desenvolupament i impuls d’aquesta inversió localitzada al nostre territori i la generació de llocs de treball contribuirà al desenvolupament econòmic i social tant del municipi de Fraga, de 15.024 habitants, com d’altres municipis de la Comarca de Baix Cinca.

Aquesta inversió coincideix amb l’objectiu del Govern d’Aragó d’impulsar la promoció econòmica i el desenvolupament empresarial d’Aragó orientat cap a l’equilibri territorial, cohesió social i la creació d’ocupació, així com al creixement del sector industrial agroalimentari, mitjançant el foment de les inversions, la introducció de noves tecnologies i l’obertura de nous mercats. Per això, el projecte de Grup Costa serà declarat aquest dimarts Inversió d’Interès Autonòmic, reduint-se a la meitat els terminis ordinaris de tràmit en els procediments administratius previstos en la normativa aragonesa, i rebent un impuls preferent i urgent per part del Govern d’Aragó.

Més de 651.000 m2 venuts

Les noves instal·lacions del Grup Costa requereixen l’ampliació de la Plataforma Logística de Fraga en gairebé 20 hectàrees, mostra significativa del gran impuls a la venda de metres quadrats dut a terme al llarg d’aquesta legislatura. En els últims tres anys, s’han comercialitzat més de 651.000 metres quadres de superfície a les plataformes de les tres províncies aragoneses, aglutinades sota el paraigua de Aragón Plataforma Logística. Aquesta societat pública va ser posada en marxa l’any passat per desenvolupar una gestió comercial conjunta i potenciar els recursos en matèria logística amb què compta la nostra Comunitat Autònoma.

tracking