SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Retiren el carnet a l'avi que gairebé atropella un ciclista a Balaguer

Accepta una pena de sis mesos de presó i la prohibició de conduir durant dos anys i dos mesos || El condemnen per un delicte de conducció temerària

La càmera que el ciclista portava al manillar va ser clau per poder identificar l’ara condemnat.

La càmera que el ciclista portava al manillar va ser clau per poder identificar l’ara condemnat.ALBERT MASANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció 1 de Balaguer va condemnar ahir a sis mesos de presó i a dos anys i dos mesos de retirada del carnet de conduir el veí de 85 anys de Bellcaire d’Urgell que el 16 de maig passat va estar a punt d’atropellar un ciclista al prendre una desviació cap a Balaguer a la carretera C-53. Va ser una condemna per conformitat en un judici ràpid com a autor d’un delicte de conducció temerària i la pena de presó ha quedat suspesa, ja que l’home no té antecedents. Inicialment la Fiscalia sol·licitava una pena de nou mesos de presó i tres anys i tres mesos de retirada del carnet però es va arribar a un acord, la qual cosa va provocar una reducció de la condemna en un terç a la sol·licitada, com preveu la llei d’Enjudiciament Criminal. El condemnat no haurà d’indemnitzar la víctima, Albert Masana, un ciclista professional de Puigverd de Lleida, perquè aquest no va reclamar cap indemnització pel cop que va rebre.

Masana va assegurar ahir a aquest diari després de conèixer la sentència que “crec que és una pena justa, la que es mereix tot conductor imprudent que posa en perill la vida dels ciclistes”. El jove va afegir que “cal prendre consciència per al respecte mutu i més d’un ciclista també necessitaria algun curs de formació”.

Albert Masana assegura que “és una penajusta que mereix tot conductor imprudent”

El conductor ara condemnat va poder ser identificat gràcies a la càmera GoPro que Masana portava al manillar de la bici, que va gravar l’acció, que es va fer viral a les xarxes i va permetre als Mossos obtenir la matrícula del vehicle. A les imatges podia veure’s com un turisme passava a gran velocitat i tocava el ciclista per agafar una desviació cap a la capital de la Noguera a la carretera C-53 a l’altura de la Ràpita. Masana, que va patir una petita ferida a la mà esquerra, va estar a punt de caure i només la seua perícia va impedir que acabés a terra. El conductor d’una furgoneta va fer parar el vehicle poc després.

tracking